Ceaiul de coada calului aduce o mulțime de beneficii organismului. În afară că luptă împotriva bolilor degenerative, facilitează și funcțiile de eliminare urinară și digestivă. Este ideal pentru reducerea edemelor post-traumatice, contribuie la reducerea kilogramelor în plus și este extrem de indicat în caz de infecții urinare și calculi renali.
De asemenea, ceaiul de coada calului este bogat în minerale și ajută la remineralizarea oaselor, tendoanelor, părului și unghiilor. În medicina orientală, coada-calului era folosită în tratarea hepatitelor. Iată câteva dintre beneficiile ceaiului de coada-calului:
Este antioxidant și antimicrobian - extractele apoase și cele alcoolice din această plantă sunt antioxidante. Uleiul esențial de coada calului este antimicrobian, având efecte în special împotriva bacteriilor care provoacă infecții intestinale precum E-coli sau salmonella enterică. De asemenea, tratează candidoza și aspergiloza.
Protejează ficatul - din cauza conținutului de petrozine și flavonoide, acest ceai protejează celulele ficatului împotriva toxicității exercitate de un agent chimic.
Bun pentru diabet - datorită acțiunii ușor diuretice, a proprietăților analgezice, antiinflamatoare, sedative și anticonvulsive.
Ideal pentru slăbit - ceaiul de coada-calului acționează ca diuretic și reduce cantitatea de grăsime. Dacă se consumă acest ceai în timpul unui regim de slăbit, se va elimina excesul de fluide, se va reduce inflamația și celulita va dispărea. Eliminând fluidele din organism, pielea va avea un aspect mult mai tonifiat.
Ceaiul de coada calului se prepară astfel: se lasă la infuzat 1-2 lingurițe, circa două grame, în 150 mililitri de apă clocotită, timp de 5-10 minute. În cazul infecțiilor urinare se consumă 1-3 cești pe zi. Aceleași cantități se folosesc și pentru macerarea la rece.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://naturavindecatoare.ro/sanatate/ceaiuri/coada-calului/