Ceaiul Rooibos sau ceaiul roșu are un gust dulceag, conține mult mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde și aduce numeroase beneficii organismului, în afară că ajută la slăbit. Consiliul Sud-African a realizat o serie de cercetări care au demonstrat că acest tip de ceai nu conține cofeină, este bogat în antioxidanți, ajută inima, creierul și ficatul și luptă împotriva cancerului. Iată principalele beneficii:
Are puține calorii - O cană de ceai Rooibos conține între 0-2 calorii.
Este îndulcit natural - Neavând nevoie de alți îndulcitori, ceaiul Rooibos te ține departe de zahărul rafinat.
Bogat în antioxidanți - Printre cei mai importanți antioxidanți pe care îi conține se numără aspalathin și nothofagin care luptă împotriva radicalilor liberi ce deteriorează ADN-ul și funcțiile celulare.
Reduce stresul oxidativ - Nivelul ridicat al acestuia duce la acumularea grăsimii, mai ales în zona abdominală.
Este antiinflamator - Cei doi antioxidanți majori care se regăsesc în ceaiul Rooibos au și proprietăți antiinflamatoare.
Reglează glicemia - Dacă nivelul de glicemie nu este normal, apare diabetul. Ceaiul Rooibos ajută la prevenirea diabetului de tip 2, al cărui principal simptom este creșterea în greutate.
Îmbunătățește profilul lipidic - Pentru o viață sănătoasă nivelul trigliceridelor trebuie să fie normal, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, funcțiile organismului au șanse mai mari să fie întrerupte, astfel apare inflamația, creșterea în greutate, riscul de infarct sau accident vascular.
Cercetătorii afirmă că aspalathina, un ingredient activ din ceaiul Rooibos, ajută la reducerea hormonului de stres care este un declanșator al apetitului și care nu face altceva decât să depoziteze grăsimea. Acest ceai conține de 50 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, fiind mult mai eficient în curele de slăbire, mai ales dacă este consumat cu 20 de minute înainte de masă.
O rețetă pentru slăbit cu ceai Rooibos
Ingrediente: 1 linguriță de frunze de ceai Rooibos; 2 căni cu apă; 1 linguriță suc de lămâie.
Preparare: Se dă apa în clocot, apoi se lasă la răcit 2 minute, după care se adaugă frunzele de ceai și se lasă la infuzat 3 minute. Se strecoară și se adaugă sucul de lămâie.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://artaceaiului.md/ceaiul-rooibos-un-adevarat-medicament/