Ouăle sunt foarte sănătoase, indiferent dacă le consumăm fierte, omletă sau ochiuri. Un ou conține toate substanțele esențiale organismului: proteine, aminoacizi, vitamine, minerale, acizi grași esențiali, în numai 70 de calorii. Iată ce se întâmplă în organismul nostru dacă mâncăm un ou pe zi:
Scapi mai ușor de kilogramele în plus
Fiindcă țin de foame, ouăle sunt alimente de bază în orice cură de slăbire. Mai mult, grație conținutului de colină, o substanță care accelerează metabolismul, ouăle ajută la arderea grăsimilor.
Oferă energie
Acest aliment complex oferă energie pe termen mediu și lung. Din cauza conținutului bogat de vitamine și minerale, ouăle sunt ideale de consumat la micul dejun, dar și înainte de un antrenament, pentru că dau energie și rezistență.
Întărește imunitatea
Nu doar vitamina C este bună pentru imunitate, ci și vitamina A, D, E care se regăsesc în ouă. În plus, ouăle conțin seleniu, un mineral cu efect antioxidant și antiinflamator care întărește imunitatea și ameliorează inflamațiile.
Ouăle reglează colesterolul din sânge
Ouăle consumate cu moderație mențin nivelul colesterolului în limite normale. Mai mult, acizii grași Omega 3 din ouă scad riscul de boli cardiovasculare, artrită, diabet și chiar demență.
Sănătate pentru piele și păr
Poate părea greu de crezut, dar conținutul de proteine, biotină, vitamine, minerale și antioxidanți din ouă ajută părul să fie mai rezistent, mai puțin predispus ruperii, mai strălucitor, iar pielea o face mai elastică, luminoasă și fără riduri.
Citește și: Ce beneficii are cântatul asupra sănătății!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://9vremparinti.ro/beneficiile-oului-fiert-pentru-organism/