Dulciurile bogate în zahăr rafinat, sucroză, fructoză sau alți îndulcitori pot avea efecte negative asupra glicemiei, asupra inimii și chiar a întregii dispoziții. Iată ce se poate întâmpla în organism dacă mănânci dulciuri pe stomacul gol:
Hiperglicemie - dacă sunt consumate dimineața, dulciurile se absorb imediat în sânge, iar glicemia va urca periculos de mult. Hiperglicemia are simptome precum deshidratarea, slăbiciunea musculară, vederea în ceață, senzația de greață și durerile de stomac.
Hipoglicemia - poate apărea după creșterea bruscă a glicemiei, adică după consumul de dulciuri pe stomacul gol. Printre simptomele hipoglicemiei se numără transpirațiile reci, nervozitatea, anxietatea, somnolența, foamea intensă, puls rapid, paloarea.
Hipertensiune - consumate pe stomacul gol, dulciurile duc la creșterea tensiunii, din cauza hiperglicemiei. De asemenea, s-a constatat că zahărul consumat în exces la primele ore ale dimineții crește riscul de gută, pietre la rinichi și insuficiență renală.
Depresie - poate părea ciudat, dar dulciurile consumate dimineața cresc riscul depresiei și tulburărilor de dispoziție. Unele cercetări au arătat că dezechilibrele chimice de la nivelul creierului ar putea fi influențate de consumul de zahăr.
Citește și: Care sunt cei mai buni antioxidanți!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/ce-patesti-daca-mananci-dulciuri-pe-stomacul-gol-dimineata-19794741/