Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 02 Februarie 2021

        Prăjirea este cea mai nesănătoasă metodă de a prepara mâncarea, din numeroase puncte de vedere. Temperatura foarte înaltă degradează nutrienții din alimente, prin interacțiunea aliment-grăsime-oxigen, și dă naștere unor produși toxici pentru sănătatea noastră. Iată ce se întâmplă când prăjim alimentele:

 

        1. La temperatură ridicată, uleiurile vegetale favorizează inflamația din cauza acizilor grași conținuți. 

 

        2. Prăjeala eliberează compuși toxici foarte nocivi, unii cancerigeni. Acești compuși rezultă din încălzirea alimentului prăjit în combinație cu uleiul și pot fi radicali liberi, aldehide, peroxizi lipidici, etc. Toți acești compuși, extrem de reactivi și instabili, caută să se lege de orice componente disponibile, spre exemplu se depun direct pe vasele de sânge. Cu cât grăsimea este mai nesaturată, adică bogată în acizi grași polinesaturați, cu atât se oxidează/perioxidează lipidic și formează compuși cancerigeni. Cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se regăsește în uleiurile vegetale, de aceea ele ar trebui evitate pentru prăjit. În schimb, grăsimile solide la temperatura camerei, fiind bogate în acizi grași saturați sau combinate cu acizi grași mononesaturați, sunt mult mai rezistente la oxidare.

 

        3. Prin prăjire, mâncarea obține grăsimi „rele” și calorii fără valoare nutritivă. Caloriile goale sunt grăsimile rafinate care au 9 kcalorii pe gram și cantități foarte mici de vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți, etc. Excepție fac uleiurile considerate „terapeutice”, care oricum nu se folosesc la prăjit, ci se adaugă în diverse preparate, cum ar fi sosurile sau salatele.

 

 

Citește și: Sfaturi pentru a reînvia romantismul în relația de cuplu!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://www.bzi.ro/ce-boala-grava-poti-sa-faci-daca-mananci-alimente-prajite-420978


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0