Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 02 Februarie 2021

        Prăjirea este cea mai nesănătoasă metodă de a prepara mâncarea, din numeroase puncte de vedere. Temperatura foarte înaltă degradează nutrienții din alimente, prin interacțiunea aliment-grăsime-oxigen, și dă naștere unor produși toxici pentru sănătatea noastră. Iată ce se întâmplă când prăjim alimentele:

 

        1. La temperatură ridicată, uleiurile vegetale favorizează inflamația din cauza acizilor grași conținuți. 

 

        2. Prăjeala eliberează compuși toxici foarte nocivi, unii cancerigeni. Acești compuși rezultă din încălzirea alimentului prăjit în combinație cu uleiul și pot fi radicali liberi, aldehide, peroxizi lipidici, etc. Toți acești compuși, extrem de reactivi și instabili, caută să se lege de orice componente disponibile, spre exemplu se depun direct pe vasele de sânge. Cu cât grăsimea este mai nesaturată, adică bogată în acizi grași polinesaturați, cu atât se oxidează/perioxidează lipidic și formează compuși cancerigeni. Cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se regăsește în uleiurile vegetale, de aceea ele ar trebui evitate pentru prăjit. În schimb, grăsimile solide la temperatura camerei, fiind bogate în acizi grași saturați sau combinate cu acizi grași mononesaturați, sunt mult mai rezistente la oxidare.

 

        3. Prin prăjire, mâncarea obține grăsimi „rele” și calorii fără valoare nutritivă. Caloriile goale sunt grăsimile rafinate care au 9 kcalorii pe gram și cantități foarte mici de vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți, etc. Excepție fac uleiurile considerate „terapeutice”, care oricum nu se folosesc la prăjit, ci se adaugă în diverse preparate, cum ar fi sosurile sau salatele.

 

 

Citește și: Sfaturi pentru a reînvia romantismul în relația de cuplu!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://www.bzi.ro/ce-boala-grava-poti-sa-faci-daca-mananci-alimente-prajite-420978


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Câtă mișcare trebuie să faci în funcție de vârstă
Sedentarismul cauzează o mulțime de probleme de sănătate.
 
Gustări care topesc grăsimea
Combinațiile din aceste gustări pot diminua depozitele de grăsime. ...
 
Mierea și scorțișoara, două ingrediente care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus
Poți slăbi până la 2 kilograme în doar o săptămână dacă urme...
 
Spirulina, un superaliment cu numeroase beneficii
Spirulina contribuie la sănătatea inimii, ficatului, rinichilor și ...
 
Comedoanele - Ce sunt și cum scapi de ele
Consumul de grăsimi, un ten neaerisit, lipsa unei îngrijiri adecvate...
 
Trei motive să alegi un decor cu plante artificiale
Femeile se înconjoară de spații verzi deoarece este în firea lor s...
 
Trucuri pentru un look relaxat și modern
Un look relaxat și modern nu este chiar atât de ușor de abordat.
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației clarifică problema mărțișoarelor în școli

» 25 Februarie 2021 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Claudia Pătrășcanu, acuzații grave la adresa lui Gabi Bădălău: Obsesie, nebunie... mă terorizează!

» 24 Februarie 2021 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
De ce este bine să pui copilul să deseneze

» 24 Februarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Arboretumul Simeria - Cel mai mare parc dendrologic din România
HUNEDOARA
» 24 Februarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Zalău are în implementare un proiect pentru modernizarea și extinderea sistemului public de iluminat

» 24 Februarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TULCEA
 
Primăria Tulcea amenajează, cu fonduri de la bugetul local, trei stații gratuite de încărcare a mașinilor electrice

» 23 Februarie 2021 | Comentarii 0