Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DIETA & FITNESS
Adaugat: 05 Iulie 2018

      În timpul verii avem senzația că, din cauza căldurii, scade pofta de mâncare și slăbim. Ei bine, nu este așa. Explicația este simplă: chiar dacă se diminuează pofta de mâncare, uităm de cele trei mese principale și ne axăm pe gustări fugare, haotice. Mai mult, vacanța este scuza ideală pentru a lenevi, și atunci pofta de dulciuri și ronțăieli se resimte mult mai puternic.

      Există și o veste bună: ne putem bucura de vară, de timpul liber și chiar de gustările delicioase, care, dacă le alegem cu grijă nu ne amenință silueta. Iată câteva idei:

  1. Înghețata. Când specialiștii în diete au spus că înghețata este desertul care nu îngrașă, sau cel puțin are cel mai mic aport caloric, au avut dreptate. În plus, există tipuri de înghețată care au mai puține calorii decât cele normale: înghețata sandwich -în jur de 200 de calorii, înghețata pe bază de apă -în jur de 100 de calorii; o înghețată la cornet ajunge ușor la 500 de calorii.

  2. Salata de pepene roșu și galben. Cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca vara. Fiecare tip de pepene conține 30-34 de calorii/100 grame. Așa că răsfață-te de câte ori ai ocazia fără să te mai gândești la kilograme.

  3. Vata de zahăr. E greșită concepția că această delicatesă a copilăriei este o bombă calorică. O vată de zahăr medie are doar 220 de calorii și 0% grăsimi, mai puțin decât un măr caramelizat sau decât o felie de negresă, aceasta din urmă are o valoare energetică de două ori mai mare.

  4. Batoanele de cereale. Sunt bogate în fibre și conțin doar 100 de calorii. Poți să le alegi în locul fructelor uscate, deoarece e important să știi că au o valoare energetică importantă. Dacă ai poftă de ceva dulce între mese, mănâncă un baton de cereale.

  5. Cafeaua cu lapte. Dacă te tentează ciocolata lichidă rece, cremoasă și ornată apetisant cu frișcă și topping, gândește-te la siluetă și alege o cafea cu lapte degresat și puțină scorțișoară. Diferența dintre gust și savoare este într-adevăr notabilă, însă nici diferența dintre aportul caloric al celor două gustări nu este mică, mai exact, este vorba de 300 de calorii.

  6. Sandwich cu pui sau carne de vită. Dacă nevoia te împinge să iei masa la un restaurant de tip fast-food, alege un sandwich cu carne de pui sau de vită, conține în jur de 350 de calorii. Cele care au și brânză sar de 500 de calorii. Nu uita nici că o singură felie de pizza conține 200 de calorii.

     Exemplele de mai sus, nu sunt singurele care au puține calorii. Se pot face nenumărate combinații atâta timp cât se ține seama de regula echilibrului și evităm alimentele cu multe grăsimi sau cele cu conținut mare de zaharuri. Și să nu uităm: o plimbare în parc, mersul pe bicicletă, dansul sau înotul ne mai permit, din când în când să facem mici excese.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=salata+de+pepene+si+inghetata&tbm=isch&tbs=rimg:CRUQ6oHI2K2CIjiXV9KDVy7swj5BkKNuvuUnJR9J9gnsXM-nSoooYzku7Cb-UaspxllhpKMoB6Ml8x-5KKNFrwsVkSoSCZdX0oNXLuzCEbcMmwTKhWZZKhIJPkGQo26-5ScR1fIjbn8b7HIqEgklH0n2CexczxFmjirGPziOUyoSCadKiihjOS7sEb0KKiwQGy_1yKhIJJv5RqynGWWERGl-jTpFPkDYqEgmkoygHoyXzHxFprtywqkYeSyoSCbkoo0WvCxWREWJ7w5_1YzBbn&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwim3qTJ-4fcAhUSa1AKHRRIBiYQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgrc=FRDqgcjYrYKbyM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0