Iarna, când temperaturile scad, organismul nostru trece prin diverse modificări în ceea ce priveÈ™te nivelurile de energie È™i metabolismul, prin urmare preferinÈ›ele alimentare se schimbă. Èšinând cont că în sezonul rece nu mai găsim cu atâta uÈ™urință fructe È™i legume proaspete È™i gustoase, trebuie să vedem ce opÈ›iuni avem în materie de alimentaÈ›ie, pentru a ne menÈ›ine sănătoÈ™i.
Alimente bune de consumat iarna
Rădăcinoase: aici intră, printre altele, sfecla, morcovii, napii, care rezistă la frig și se găsesc proaspete toată iarna.
Alimente cu vitamina D: acestea sunt ideale de consumat iarna atât pentru imunitate cât È™i pentru sănătatea oaselor. Printre cele mai bune surse de vitamina D se află ciupercile shitake, somonul, gălbenuÈ™ul de ou, cerealele fortificate, laptele È™i carnea roÈ™ie.
Ovăz È™i cereale integrale: fulgii de ovăz sunt indispensabili pe timp de iarnă, deoarece oferă nutrienÈ›i esenÈ›iali organismului. Fulgii de ovăz sunt bogaÈ›i în zinc È™i fibre solubile.
Supe: hrana perfectă pentru zilele reci. Se recomandă cele de pui sau de legume, la care se pot adăuga linte sau fasole, atât pentru un plus de proteine fără grăsimi, cât È™i de fibre. Proteinele È™i fibrele reduc apetitul È™i menÈ›in senzaÈ›ia de saÈ›ietate.
Alimente cu vitamina C: portocale, mango, lămâi, kiwi, broccoli, ardei gras. Vitamina C este importantă pentru imunitate È™i pentru o piele frumoasă.
Te-ar putea interesa: Trei sfaturi pentru a investi eficient în educaÈ›ia copilului!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://zesty.ro/alimente-sanatoase-pe-care-sa-le-consumi-iarna/