Iarna, când temperaturile scad, organismul nostru trece prin diverse modificări în ceea ce privește nivelurile de energie și metabolismul, prin urmare preferințele alimentare se schimbă. Ținând cont că în sezonul rece nu mai găsim cu atâta ușurință fructe și legume proaspete și gustoase, trebuie să vedem ce opțiuni avem în materie de alimentație, pentru a ne menține sănătoși.
Alimente bune de consumat iarna
Rădăcinoase: aici intră, printre altele, sfecla, morcovii, napii, care rezistă la frig și se găsesc proaspete toată iarna.
Alimente cu vitamina D: acestea sunt ideale de consumat iarna atât pentru imunitate cât și pentru sănătatea oaselor. Printre cele mai bune surse de vitamina D se află ciupercile shitake, somonul, gălbenușul de ou, cerealele fortificate, laptele și carnea roșie.
Ovăz și cereale integrale: fulgii de ovăz sunt indispensabili pe timp de iarnă, deoarece oferă nutrienți esențiali organismului. Fulgii de ovăz sunt bogați în zinc și fibre solubile.
Supe: hrana perfectă pentru zilele reci. Se recomandă cele de pui sau de legume, la care se pot adăuga linte sau fasole, atât pentru un plus de proteine fără grăsimi, cât și de fibre. Proteinele și fibrele reduc apetitul și mențin senzația de sațietate.
Alimente cu vitamina C: portocale, mango, lămâi, kiwi, broccoli, ardei gras. Vitamina C este importantă pentru imunitate și pentru o piele frumoasă.
Te-ar putea interesa: Trei sfaturi pentru a investi eficient în educația copilului!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://zesty.ro/alimente-sanatoase-pe-care-sa-le-consumi-iarna/