Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, nu este deloc sănătoasă. Ea se ascunde între organele vitale, precum ficat, pancreas și intestine și poate duce la boli grave de inimă sau la diabet. Alimentația nesănătoasă contribuie la depunerea ei, în special în jurul taliei, deci îngroșarea acesteia este primul semn. Totuși, există un antidot.
Oul este alimentul capabil să reducă grăsimea viscerală, datorită faptului că este bogat în proteine. Proteinele sunt cele mai indicate în procesul de slăbire, deoarece organismul le digeră încet. Proteinele mențin starea de sațietate pentru mai mult timp, reducând pofta exagerată de mâncare și crescând secreția de hormoni, precum colecistokinina, care controlează sațietatea. Dacă nu te simți flămând tot timpul, poți reduce aportul caloric, iar în acest fel vei pierde în greutate, în special în jurul burții.
Dacă metabolismul este stimulat de alimente bogate în proteine, grăsimea viscerală se va elimina. Studiile au arătat că persoanele care au consumat proteine multe în timpul unei diete, aveau puțină grăsime abdominală. Un ou conține aproximativ 7 grame de proteine, iar o persoană sedentară are nevoie de până la 56 de grame de proteine pe zi. Deci, consumul de ouă în dieta pentru slăbit va avea efecte benefice în micșorarea circumferinței taliei. Totodată, la micul dejun optează și pentru un iaurt grecesc, va suplimenta aportul de proteine și va ajuta la eliminarea grăsimii viscerale.
Citește și: De ce să atârni un candelabru în camera de zi!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.ele.ro/dieta/diete-de-slabit/metoda-de-10-secunde-pe-zi-prin-care-poti-scapa-garantat-de-grasimea-de-pe-burta-picioare-si-fund-in-doar-o-luna-video-53543