Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 15 Februarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Peste câteva ore se va instala weekend-ul și tot ceea ce ne dorim este să ne relaxăm în voie. De aceea este important să știm ce vom mânca în următoarele două zile. Iată câteva rețete ușoare de gătit în weekend care ne vor lăsa suficient timp să petrecem alături de cei dragi.

 

Musaca din dovlecei

 

      Avem nevoie de: 3 dovlecei medii, tăiați felii nu foarte groase; 1 kilogram carne tocată, amestec de vită cu carne slabă de porc; 1 ceapă mare; 1 legătură mică de pătrunjel; 2 linguri ulei de măsline; 4 ouă; 400 grame smântână 12% grăsime, sau iaurt; sare și piper.

      Cum se prepară? 

      Ceapa se taie mărunt și se călește cu cele două linguri de ulei de măsline până își schimbă culoarea. Se adaugă carnea tocată și se amestecă din când în când până ce carnea își schimbă culoarea pe toate părțile. Se pune sare și piper după gust iar după ce oprim focul se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Într-o tavă cu pereții înalți așezăm pe fund jumătate din feliile de dovlecel. Adăugăm compoziția de carne tocată și punem pe deasupra celelalte felii de dovlecel. Ouăle cu smântâna, asezonate cu sare și piper, se amestecă bine și se toarnă uniform peste ultimul strat de dovlecei. Se dă la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus, pentru aproximativ o oră.

 

Legume pane

 

      Avem nevoie de: legume, după preferință (vinete, dovlecel, păstăi verzi, varză, praz, ceapă), sare grunjoasă, piper boabe, ulei de măsline, verdeață (mărar și pătrunjel), mujdei de usturoi, usturoi verde și iaurt, două ouă, făină, pesmet.

      Cum se prepară?

      Legumele se spală sub jet puternic de apă rece și se șterg cu hârtie absorbantă. Se taie rondele, se asezonează cu sarea grunjoasă și se lasă la scurs într-o sită. Înainte de a le prăji, rondelele de legume se vor stoarce pentru a elimina apa. Se tăvălesc prin făină, apoi prin ou bătut și ultima dată prin pesmet. Se părjesc pe ambele părți la foc iute, fără să se ardă (trebuie să avem la îndemână furculița și paleta). Pentru ca legumele să fie apetisante și mult mai gustoase apelăm la mujdeiul de usturoi, pregătit cu iaurt și mărar. Legumele pane se servesc cu o linguriță de mujdei pe deasupra, ca atare sau ca garnitură.

 

Ayran, o băutură mentolată

 

      Avem nevoie de: iaurt/kefir, apă, cuburi de gheață, sare, puțină mentă.

      Cum se prepară?

      Iaurtul sau kefirul trebuie să fie în aceeași cantitate cu apa după care se pun în blender împreună cu sarea. Se amestecă și se adaugă cuburile de gheață și menta strivită ușor. Dacă se bea imediat, menta poate fi adăugată direct în blender. Această băutură poate fi completarea perfectă la un prânz copios pentru ușurarea digestiei sau folosită drept gustare revigorantă. La Ayran se pot adăuga ca varietate castraveți, usturoi sau mărar, în funcție de preferințe.

 

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://retetemerisor.ro/2017/09/musaca-de-vinete-cu-dovlecei.html.  ://thingsasian.com/story/recipe-yogurt-drink-ayran. ://www.retete-mancare.com/dovlecei-pane-cu-usturoi.html. ://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/19012/ce-gatim-in-weekend.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Postul Paștelui. Ce nu ai voie să faci în cel mai lung post de peste an
Postul Paștelui începe astăzi, 11 martie 2019.
 
Ceai de pătrunjel - cele mai importante beneficii pentru sănătate
Ceaiul de pătrunjel sprijină detoxifierea organismului, stimulează ...
 
Supă cu praz - ideală pentru o zi mohorâtă
Prazul este mai dulce decât ceapa și o înlocuiește foarte bine.
 
Pastele îngrașă? Cum le prepari ca să slăbești
Pastele pot ajuta la menținerea greutății sub control, dacă sunt s...
 
 Greșeli de evitat atunci când te pensezi
Cele mai importante greșeli pe care nu ar trebui să le faci atunci c...
 
Beneficiile nebănuite ale frunzelor de dafin
Frunzele de dafin nu sunt bune doar pentru aroma plăcută pe care o d...
 
Uleiul din germeni de grâu: beneficii, întrebuințări și contraindicații
Uleiul din germeni de grâu este bogat în nutrienți care luptă împ...
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară
Ceaiurile care accelerează digestia sunt ideale dacă am avut o masă...
 
 
 
 
FASHION BARBATI
 
Porți costum la birou? Iată ce greșeli trebuie să eviți

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Tot ce trebuie să știi despre serumurile faciale

» 24 Martie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară

» 23 Martie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Ce gătim în weekend

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Ce coafuri de mireasă se poartă anul acesta

» 21 Martie 2019 | Comentarii 0