Pentru că weekend-ul se apropie cu paÈ™i repezi, iar recomandările specialiÈ™tilor ne spun să stăm în casă pe cât de mult se poate, ne-am gândit la 3 reÈ›ete delicioase È™i rapide pe care le putem prepara în aceste zile. Perioada aceasta ar trebui să ne aducă È™i niÈ™te beneficii, unul dintre ele este faptul că vom putea petrece mai mult timp cu familia, în jurul unei cine gustoase sau a unui desert savuros.
Păstrăv la cuptor cu salată marocană de morcovi și năut
Ai nevoie de:
- 2 păstrăvi mari,
- 1 lămâie,
- sare grunjoasă,
- ulei de măsline,
- 100 ml vin alb.
Pentru salata de morcovi și năut:
- 1 cutie de năut deja fiert (400 grame),
- 5, 6 morcovi,
- 2 linguri de ulei de măsline,
- 1 linguriță de chimion măcinat,
- zeama de la o jumătate de lămâie,
- sare și piper după gust,
- o lingură de fulgi de fistic.
Cum se prepară?
După ce ai spălat È™i curățat morcovii, taie-i fâÈ™ii mai groase È™i pune-i într-o tavă cu năutul scurs de lichid, presară chimion, ulei de măsline, sare È™i piper È™i bagă la cuptor pentru 30 de minute. După ce sunt gata morcovii, scoate tava, pune sucul de lămâie È™i fulgii de fistic È™i lasă totul, într-un bol, acoperit.
PeÈ™tele se curăță ca de obicei, se spală bine după care se usucă cu un prosop de hârtie. Se presară sare grunjoasă la interior È™i exterior È™i se pune într-o tavă de yena. Se adaugă puÈ›in ulei de măsline È™i se bagă la cuptor. După ce peÈ™tele a prins o crustă, se stropeÈ™te cu zeamă de lămâie È™i cu vin alb. Tava trebuie să stea la cuptor cam 20-30 de minute. După ce este gata, se scoate, se pune salata de morcovi È™i năut de jur împrejurul peÈ™telui È™i se serveÈ™te cald.
Tocăniță de pleurotus cu năut
Ai nevoie de:
- 1 kilogram de ciuperci pleurotus,
- 1 ceapă mare uscată,
- 1 morcov,
- 1 căpățână de usturoi,
- 1 conservă roșii cuburi,
- sare, chilli, ulei de măsline, piper,
- 1 lingură pastă de tomate,
- 1 cană de năut fiert,
- puțin mărar verde.
Cum se prepară?
Ciupercile se spală È™i se curăță după care se taie grosier. La fel se procedează È™i cu legumele; ceapa se taie cuburi, morcovul se dă pe răzătoare, usturoiul se zdrobeÈ™te È™i de toacă mărunt. Se pun două linguri de ulei de măsline la încins într-o tigaie È™i se călesc legumele cu chilli È™i puÈ›ină sare. După ce s-au înmuiat puÈ›in, se adaugă ciupercile È™i se dă focul tare. Când acestea au început să se rumenească, se pun roÈ™iile din conservă, pasta de bulion, încă puÈ›ină sare È™i piper. Se adaugă năutul È™i mărarul È™i se lasă la foc mic până se obÈ›ine textura unei tocăniÈ›e. Se serveÈ™te cu mămăliguță.
Prăjitură pufoasă cu mere și suc de mandarine
Ai nevoie de:
- 4 ouă,
- 8 linguri de făină,
- 8 linguri de ulei,
- 6 linguri de zahăr,
- 4 mere,
- 3 mandarine,
- 10 ml esență de vanilie,
- 10 ml esență de lămâie,
- 10 grame de praf de copt,
- 2 linguri zeamă de lămâie,
- puțină sare,
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de citrice.
Cum se prepară?
Se bat albuÈ™urile spumă tare, cu puÈ›ină sare. GălbenuÈ™urile se freacă cu zahărul È™i uleiul până se obÈ›ine o cremă densă, după care se adaugă treptat peste albuÈ™uri. Se pun esenÈ›ele È™i făina în ploaie. După ce făina s-a încorporat, se pune praful de copt stins în zeama de lămâie. Merele, spălate È™i curățate în prealabil, se taie cubuleÈ›e È™i se pun în compoziÈ›ie, iar totul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Mandarinele se storc, se amestecă cu zahărul pudră, iar după ce prăjitura este gata È™i s-a răcit la temperatura camerei, se însiropează. Poftă Bună!
Citește și: Cum poți să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp!
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.caietulcuretete.com/2013/02/retete-rapide_8.html://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ciuperci-pleurotus-cu-mamaliguta-90094.html://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-pufoasa-cu-mere-si-suc-de-mandarine.html?picture=239895#galleryview