Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 20 Martie 2020

        Pentru că weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar recomandările specialiștilor ne spun să stăm în casă pe cât de mult se poate, ne-am gândit la 3 rețete delicioase și rapide pe care le putem prepara în aceste zile. Perioada aceasta ar trebui să ne aducă și niște beneficii, unul dintre ele este faptul că vom putea petrece mai mult timp cu familia, în jurul unei cine gustoase sau a unui desert savuros.

 

Păstrăv la cuptor cu salată marocană de morcovi și năut

  

Ai nevoie de:

- 2 păstrăvi mari,

- 1 lămâie,

- sare grunjoasă,

- ulei de măsline,

- 100 ml vin alb.

Pentru salata de morcovi și năut:

- 1 cutie de năut deja fiert (400 grame),

- 5, 6 morcovi,

- 2 linguri de ulei de măsline,

- 1 linguriță de chimion măcinat,

- zeama de la o jumătate de lămâie,

- sare și piper după gust,

- o lingură de fulgi de fistic.

 

Cum se prepară? 

        După ce ai spălat și curățat morcovii, taie-i fâșii mai groase și pune-i într-o tavă cu năutul scurs de lichid, presară chimion, ulei de măsline, sare și piper și bagă la cuptor pentru 30 de minute. După ce sunt gata morcovii, scoate tava, pune sucul de lămâie și fulgii de fistic și lasă totul, într-un bol, acoperit.

        Peștele se curăță ca de obicei, se spală bine după care se usucă cu un prosop de hârtie. Se presară sare grunjoasă la interior și exterior și se pune într-o tavă de yena. Se adaugă puțin ulei de măsline și se bagă la cuptor. După ce peștele a prins o crustă, se stropește cu zeamă de lămâie și cu vin alb. Tava trebuie să stea la cuptor cam 20-30 de minute. După ce este gata, se scoate, se pune salata de morcovi și năut de jur împrejurul peștelui și se servește cald.

 

Tocăniță de pleurotus cu năut

  

Ai nevoie de:

- 1 kilogram de ciuperci pleurotus,

- 1 ceapă mare uscată,

- 1 morcov,

- 1 căpățână de usturoi,

- 1 conservă roșii cuburi,

- sare, chilli, ulei de măsline, piper,

- 1 lingură pastă de tomate,

- 1 cană de năut fiert,

- puțin mărar verde. 

 

Cum se prepară? 

        Ciupercile se spală și se curăță după care se taie grosier. La fel se procedează și cu legumele; ceapa se taie cuburi, morcovul se dă pe răzătoare, usturoiul se zdrobește și de toacă mărunt. Se pun două linguri de ulei de măsline la încins într-o tigaie și se călesc legumele cu chilli și puțină sare. După ce s-au înmuiat puțin, se adaugă ciupercile și se dă focul tare. Când acestea au început să se rumenească, se pun roșiile din conservă, pasta de bulion, încă puțină sare și piper. Se adaugă năutul și mărarul și se lasă la foc mic până se obține textura unei tocănițe. Se servește cu mămăliguță. 

 

Prăjitură pufoasă cu mere și suc de mandarine

  

Ai nevoie de:

- 4 ouă,

- 8 linguri de făină,

- 8 linguri de ulei,

- 6 linguri de zahăr,

- 4 mere,

- 3 mandarine,

- 10 ml esență de vanilie, 

- 10 ml esență de lămâie, 

- 10 grame de praf de copt,

- 2 linguri zeamă de lămâie,

- puțină sare,

- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de citrice.

 

Cum se prepară? 

        Se bat albușurile spumă tare, cu puțină sare. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și uleiul până se obține o cremă densă, după care se adaugă treptat peste albușuri. Se pun esențele și făina în ploaie. După ce făina s-a încorporat, se pune praful de copt stins în zeama de lămâie. Merele, spălate și curățate în prealabil, se taie cubulețe și se pun în compoziție, iar totul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Mandarinele se storc, se amestecă cu zahărul pudră, iar după ce prăjitura este gata și s-a răcit la temperatura camerei, se însiropează. Poftă Bună!

 

 

Citește și: Cum poți să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp!

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.caietulcuretete.com/2013/02/retete-rapide_8.html://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ciuperci-pleurotus-cu-mamaliguta-90094.html://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-pufoasa-cu-mere-si-suc-de-mandarine.html?picture=239895#galleryview


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa
Ce beneficii are uleiul de moringa pentru piele și păr.
 
Zincul și tratamentul acneei
Organismul nostru folosește zinc într-o mulțime de procese fiziolog...
 
Banala mămăligă are o mulțime de beneficii pentru organism
Iată care sunt beneficiile consumului de mămăligă.
 
Trucuri pentru a mânca mai puțin, fără să îți fie foame
De foarte multe ori se întâmplă să mâncăm de poftă și nu de fo...
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate
Tot ce trebuie să știi despre dușul scoțian.
 
Puterile magice ale migdalelor. Rețetă
Migdalele sunt preferate pentru gustări deoarece sunt extrem de săț...
 
Pudra bronzantă - la ce o mai poți folosi
Pudra bronzantă te poate scăpa dintr-o mulțime de situații neplăc...
 
Cum să îți determini copilul să citească
Cititul cărților este foarte important pentru dezvoltarea copiilor. ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Daniela Gyorfi face împachetări cu vin și ciocolată pentru a se menține la 49 de kilograme, la 51 de ani

» 15 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Ce schimbare pregătește Gigi Mulțescu pentru redresarea lui Dinamo

» 15 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Lucruri care nu trebuie să lipsească din geanta de plajă

» 15 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mlaștina Dumbrava Harghitei, un loc ideal de evadare în natură
HARGHITA
» 15 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
În ciuda pandemiei, în comuna Daia continuă investițiile

» 15 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Mai multe primării din Ialomița au primit fonduri pentru investiții de la Consiliul Județean

» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0