Dulce de leche, desertul cunoscut și sub numele de lapte caramelizat sau dulceață de lapte, este un preparat originar din America Latină ce se obține prin încălzirea lentă a laptelui pentru câteva ore. Se va obține un amestec cu o consistență tartinabilă, asemănătoare unui sos, ce se folosește la acoperirea prăjiturilor sau umplerea lor.
Cea mai comună rețetă de dulce de leche are ca ingrediente laptele și zahărul, dar se poate adăuga și vanilie pentru o aromă mai puternică. Acestea se fierb lent, pentru câteva ore, amestecând aproape constant, până când se obține un sos de culoare maro-auriu foarte cremos.
Cum se prepară dulce de leche
Ai nevoie de: 4 căni de lapte; 1 1/4 cană de zahăr; 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu; 1 linguriță de vanilie.
Se amestecă primele 3 ingrediente într-o cratiță mare de circa 4 litri, după care se pune pe foc. Când a început să fiarbă se dă focul mic și se lasă să se gătească, fără să fie acoperit, amestecând pentru a evita lipirea până când se îngroașă; de regulă aproximativ o oră și jumătate. Pe măsură ce laptele se caramelizează, se amestecă aproape continuu, iar tot atunci se poate adăuga și vanilia. Se transferă într-un bol și se lasă la răcit.
Te-ar putea interesa: 3 lucruri simple pe care să le faci vara, dacă vrei să ai o piele frumoasă!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://cookidoo.international/recipes/recipe/ro/r647732