Murăturile nu sunt doar potrivite la anumite feluri de mâncare, ci sunt și foarte sănătoase, aducând o mulțime de beneficii organismului în special dacă sunt consumate în sezonul rece. În plus, gogoșarii, gogonelele, castraveții sau varza murată au diferite proprietăți, iată care sunt:
Gogoșarii murați - sunt puternic antioxidanți și asigură o bună absorbție a fierului. Gogoșarii, deși murați, conțin multă vitamina C și vitamina B6, A, dar și E, iar ca beneficii amintim: combaterea anxietății, efect diuretic, susțin vederea și elasticitatea pielii.
Legumele dulci acrișoare - se spune că sunt medicamente naturale din cauza faptului că au vitamine precum A și C, dar și licopen și magneziu. Reduc apariția tumorilor, reduc inflamația, întăresc imunitatea și reglează microflora și atenuează alergiile.
Castraveții murați - sunt bogați în minerale, fier, calciu, vitamina C, magneziu. Aceștia întăresc imunitatea, ajută la lupta împotriva răcelilor și infecțiilor respiratorii, sunt antioxidanți și ajută la o bună digestie.
Varza murată - tratament natural pentru ulcer și aliment plin de probiotice sănătoase.
Gogonelele - conțin citostatice naturale care auto-distrug anumite formațiuni tumorale. Gogonele cresc rezistența la efort fizic prelungit.
Te-ar putea interesa: Trucuri de machiaj pe care să le folosești atunci când tenul tău nu arată cum ai vrea!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.luvie.ro/muraturi-saramura-sfaturi-si-beneficii/