Despre iaurt se spune că a fost descoperit din nevoia de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de osteoporoză. Pentru a beneficia de toate calitățile sale, trebuie să te orientezi către un iaurt fără adaos de zahăr, preparat din lapte natural, nu dintr-o serie de compuși chimici în laborator. Pe lângă gustul bun și faptul că poate fi consumat la orice masă, iată de ce ar trebui să mănânci zilnic iaurt:
Este bogat în nutrienți importanți - în deosebi este bogat în calciu, un mineral necesar pentru sănătatea dinților și a oaselor. O cană de iaurt asigură 49% din necesarul zlinic de calciu. Conține, de asemenea, vitamina B, mai ales B12 și riboflavina, ambele cu rol de protecție împotriva bolilor de inimă. Într-o cană de iaurt se află 38% din necesarul zilnic de fosfor, 12% din cel de magneziu și 18% din cel de potasiu. Mineralele sunt necesare pentru procesele biologice cum ar fi reglarea tensiunii arteriale, a metabolismului și a sănătății oaselor.
Este bogat în proteine - 200 de grame de iaurt conțin aproximativ 12 grame de proteine. Acestea susțin metabolismul, echilibrează pofta de mâncare dar și producția de hormoni care oferă senzația de sațietate, prin urmare este indicat în curele de slăbire. Mai exact, hormonii eliberați cu ajutorul iaurtului reduc numărul de calorii pe care simți nevoia să le consumi într-o zi.
Susține buna funcționare a aparatului digestiv - anumite tipuri de iaurt conțin bacterii vii, numite probiotice, care sunt foarte importante pentru sistemul digestiv. Aceste bacterii sunt adăugate în general după pasteurizare. Este indicat să cauți pe etichetă Bifidobacteria sau Lactobacillus - printre cele mai des întâlnite bacterii probiotice în organism - care asigură popularea florei stomacale cu bacterii utile pentru ca stomacul să fie protejat.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.gazetaromaneasca.com/utile/sanatate/beneficiile-consumului-zilnic-de-iaurt/