Cartofi indieni picanţi
Foarte sănătos; Este o sursă bună de fier, calciu şi vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic
Ingrediente
4 cartofi dulci, tăiaÅ£i în felii groase
1 ardei iute roÅŸu, tocat fin
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe seminţe de chimion
1 lingură de garam masala
1 ceapă roşie, feliată subţire
sucul de la 1 lime
2 linguriţe de zahăr
6-9 lipii sau tortillas
150ml de iaurt
1 legătură mare de coriandru
Mod de preparare
1. Se încălzeÅŸte cuptorul la 200° C/gaz 6. Cartofii se amestecă bine cu ardeiul iute, o lingură de ulei, seminÅ£ele de chimion, garam masala, sare ÅŸi piper din abundenţă; se aÅŸază pe o tavă. Se coc 25-35 de minute (se întorc pe partea cealaltă la jumătatea timpului), până devin fragezi ÅŸi aurii.
2. Între timp, se prăjeÅŸte ceapa în uleiul rămas, pentru câteva minute până ce devine parÅ£ial moale, se adaugă amestecând în acelaÅŸi timp sucul de lime ÅŸi zahărul, sare ÅŸi piper, apoi se închide focul.
3. Se încălzesc lipiile urmând instrucÅ£iunile de pe ambalaj, apoi se adaugă vreo două felii de cartof pe fiecare, peste care se împrăştie ceapă, iaurt ÅŸi o mână de frunze de coriandru. Se rulează ÅŸi se mănâncă.
4. V.N. per porţie: 445 kilocalorii, 13g proteine, 68g carbohidraţi, 15g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 4g fibre, 20g zahăr, 0,81g sare
Sursa foto: goodfood.ro