Budinca de pânie este un preparat simplu și delicios, care se realizează imediat și fără complicații, putând ține locul unei cine perfecte sau unui desert rapid, în funcție de ce ingrediente sunt folosite. Iată o rețetă de desert:
Ingrediente: franzelă de 200 de grame, 4 ouă, coaja de la o lămâie, rom, 80 g stafide, 150 grame zahăr, 500 ml lapte, zahăr vanilat, 100 grame unt topit.
Cum se prepară?
Franzela se taie în felii subțiri și fiecare felie în 4 bucățele. Se pun într-o tavă, se bagă la cuptorul preîncălzit, iar când se rumenesc se scot și se stropesc cu unt. Mai apoi, bucățile de pâine se pun într-un vas de sufleu. Ouăle se amestecă bine cu zahărul, se adaugă peste ele coaja de lămâie și puțină esență de rom. Se pune laptele, stafidele și se omogenizează bine după care se toarnă peste pâine. Se lasă să stea câteva minute, până laptele este absorbit de pâine, după care se bagă la cuptor, la foc potrivit și se lasă circa 30 de minute. Când este aproape gata se presară pe deasupra zahăr pudră și se mai lasă câteva minute la foc mai iute pentru a se carameliza zahărul. După ce s-a răcorit puțin, budinca se servește din vasul în care s-a copt, fie cu sirop de ciocolată, de fructe, frișcă sau dulceață.
Citește și: Metode pentru a scăpa de celulită de care nu știai!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.caietulcuretete.com/2011/05/budinca-de-paine.html