Branzoaice
Ingrediente
Aluat: 400 g faina, 2 oua, 80 g unt, 1 pahar lapte, drojdie, 2 linguri de zahar si putina sare
Umplutura: 250 g branza de vaca, 3 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura de gris, coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Se prepara o maia din o ceasca de lapte caldut, in care s-a dizolvat o lingurita de zahar si drojdie, amestecat cu faina, pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara deasupra faina si se pune la cald, sa creasca.
Se amesteca restul componentelor prevazute pentru aluat (in afara de unt) cu maiaua. Se formeaza o coca, ce se framanta pana cand se dezlipeste de vas, apoi se adauga treptat untul topit, framantandu-se incontinuu.
Se pune la crescut.
Se prepara umplutura astfel: se da branza prin sita, se amesteca cu grisul, zaharul, galbenusurile si pana la urma, cu albusurile spuma.
Din aluatul crescut, se intinde pe planseta unsa o foaie groasa de ½ cm, care se taie in patrate cu latura de 12 cm.
Se pune umplutura pe mijlocul fiecarui patrat se se unesc colturile la mijloc. Se aseaza pe o tava unsa si se lasa din nou la cald sa creasa.
Se ung branzoaicele cu ou batut si se coc la cuptor, la foc potrivit
Sursa Foto: Facebook.com