Brânza tofu se obține din laptele de soia, nu conține gluten și nici colesterol, fiind o brânză de origine vegetală. Este originară din China și are o mulțime de beneficii pentru organism, fiind bogată în proteine, fier și calciu.
În zilele noastre, tofu se consumă în întreaga lume, deoarece este o alternativă ideală la carne și lactate. În plus, se poate mânca așa cum este sau se poate prepara în diverse feluri: prăjită, friptă pe grătar, gătită la abur, adăugată în supe, salate sau alte preparate.
Valori nutriționale per 100 de grame:
70 de calorii;
8 grame proteine;
2 grame carbohidrați;
1 gram fibre;
4 grame grăsimi;
20% din DZR de calciu;
9% din DZR de magneziu;
31% din DZR de mangan;
9% din DZR de fier.
Brânza tofu mai conține cupru, seleniu, zinc, fitoestrogeni, izoflavone și și alți antioxidanți.
Beneficii brânză tofu
Menține sănătatea sistemului cardiovascular – scade nivelul de colesterol rău (LDL) și reduce astfel riscul de hipertensiune arterială.
Scade riscul de osteoporoză – izoflavonele din brânza tofu ajută la menținerea densității osoase; se recomandă femeilor aflate la menopauză.
Ușurează simptomele menopauzei – studiile au arătat că alimentele pe bază de soia au calmat simptomele menopauzei din cauza conținutului de estrogen.
Bună pentru diabetici – aceștia se confruntă de cele mai multe ori cu probleme renale, fapt care duce la eliberarea unei cantități mari de proteină în urină. Unele studii au arătat că proteina din soia nu este eliberată în cantitate atât de mare în urină, spre deosebire de cea animală.
Te-ar putea interesa: Păstura – beneficii pentru sănătate și contraindicații!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.asianfood.ro/blog/tofu-ce-este-si-cum-se-prepara.html