Brânza cu mucegai, după cum sugerează și numele, are o culoare verzui-albăstruie datorită prezenței bacteriilor benefice care se transformă în mucegai pe măsură ce ea se maturează. Gustul, de asemenea, devine mult mai intens, nu doar culoarea. În plus, brânza cu mucegai nu are calorii în exces și conține o combinație de nutrienți utilă pentru organism.
1. Protejează inima - completarea meniului zilnic folosind brînză cu mucegai previne afecțiunile cardiovasculare. Potrivit unor studii, persoanele care aleg brânza cu mucegai sunt mai puțin expuse bolilor cardiace față de cele care o evită. Acest tip de brânză reduce nivelul colesterolului, previne inflamarea arterelor și formarea cheagurilor de sânge.
2. Luptă împotriva artritei - are efect antiinflamator, reduce durerile articulare și umflăturile.
3. Previne osteoporoza - această afecțiune (mai frecventă în rândul femeilor) face ca oasele să devină foarte fragile, astfel că fracturile apar mult mai ușor. Brânza cu mucegai este o sursă excelentă de calciu care menține oasele puternice.
4. Poate fi consumată de persoanele intolerante la lactoză - persoanele care nu pot consuma lapte au o alternativă bună pentru a preveni lipsa de calciu. Brânza cu mucegai nu conține lactoză, așa că poate fi adăugată fără teamă în rețetele preferate.
5. Neutralizează celulita - combinația de calciu și proteine din brânza cu mucegai previne depunerea de țesut adipos la nivelul șoldurilor și pe celelalte zone afectate de celulită. De asemenea, elimină celulita deja acumulată, treptat, prin netezirea și creșterea fermității pielii.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://a1.ro/lifestyle/food/cine-ar-fi-crezut-ce-se-intampla-cu-organismul-tau-daca-mananci-branzeturi-cu-mucegai-id367060.html