Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Biban la tigaie cu sos și chipsuri din țelină

 

    Este important ca fileurile de pește pe care vrei să le frigi pe grătar să aibă piele. Așază-le mai întâi cu pielea în jos și astfel vei avea parte de un pește fraged și suculent, evitând uscarea și lipirea de grătar.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
400g de roșii tocate din conservă
1 lingură de capere
6 măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
250g de țelină, curățată și tăiată bastonașe
2 fileuri de biban, cu pielea crestată
1 mână de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul și fulgii de ardei iute și sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roșiile și puțină apă (umple cu apă ¼ din conserva de roșii) și fierbe totul timp de 8 minute, până obții un sos gros. Adaugă caperele și măslinele. Poți face acest pas din timpul zilei și să dai totul la rece, până la cină.

2. Între timp, încinge cuptorul la 220ºC/ gaz 7. Pune bastonașele de țelină într-o tavă nonaderentă, stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le și amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor. Întinde-le într-un singur strat în tavă și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.

3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de pește și prăjește-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Întoarce-le și mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcție de grosimea fileurilor.

4. Între timp, încălzește sosul, asezonează-l și adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, așază peștele peste el și servește cu chipsuri de țelină.

5. V.N. per porție: 468 kilocalorii, 35g proteine, 27g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alternative sănătoase la chipsurile din cartofi
Dacă ești la dietă, consumul chipsurilor din cartofi nu este o idee...
 
Machiajul permanent - tot ce trebuie să știi
Machiajul permanent poate fi tentant și o alegere inspirată în unel...
 
Secrete de frumusețe din Egiptul Antic
Egiptul va fi întotdeauna asociat cu frumusețea și strălucirea.
 
Cum să arăți și să te simți sexy
Aspectul fizic este cel care impresionează, la prima vedere, aceea pe...
 
Secrete folosite în arta culinară a preparării prăjiturilor
Pregătirea torturilor și prăjiturilor este o adevărată formă de ...
 
De ce să consumi orez cu fasole
Vrei să scapi de stres sau alte probleme? Consumă orez cu fasole!
 
Adevărul despre pâine - îngrașă sau nu?
Tot ceea ce credeai până acum despre pâine, nu este adevărat. Pâi...
 
Buzele - De ce au nevoie de o îngrijire specială și cum să faci acest lucru
Poate nu credeai, dar buzele au nevoie de îngrijire specială, mai al...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Ministerul Educației pregătește obligații noi pentru profesori și elevi

» 24 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Până când se poate amâna doza de rapel, fără a-și pierde eficacitatea

» 23 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Simptome ale unghiilor pe care nu trebuie să le ignori

» 24 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Povestea locului în care s-a hotărât Unirea Principatelor Române
BUCURESTI - ILFOV
» 24 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MURES
 
Primarul din Târgu Mureș spune când vor ajunge autobuzele electrice în municipiu

» 24 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HARGHITA
 
Președintele CJ Harghita, informații cu privire la campania de vaccinare

» 23 Ianuarie 2021 | Comentarii 0