Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Biban la tigaie cu sos și chipsuri din țelină

 

    Este important ca fileurile de pește pe care vrei să le frigi pe grătar să aibă piele. Așază-le mai întâi cu pielea în jos și astfel vei avea parte de un pește fraged și suculent, evitând uscarea și lipirea de grătar.

Ingrediente

3 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
400g de roșii tocate din conservă
1 lingură de capere
6 măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
250g de țelină, curățată și tăiată bastonașe
2 fileuri de biban, cu pielea crestată
1 mână de pătrunjel, tocat

Mod de preparare

1. Încinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline. Pune în tigaie ceapa, usturoiul și fulgii de ardei iute și sotează totul la foc mic timp de 10 minute. Adaugă roșiile și puțină apă (umple cu apă ¼ din conserva de roșii) și fierbe totul timp de 8 minute, până obții un sos gros. Adaugă caperele și măslinele. Poți face acest pas din timpul zilei și să dai totul la rece, până la cină.

2. Între timp, încinge cuptorul la 220ºC/ gaz 7. Pune bastonașele de țelină într-o tavă nonaderentă, stropește-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le și amestecă-le bine cu ajutorul mâinilor. Întinde-le într-un singur strat în tavă și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, până se rumenesc. Amestecă o dată la mijlocul intervalului.

3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Asezonează fileurile de pește și prăjește-le în tigaie cu pielea în jos, timp de 3-4 minute, până cân sunt aproape pătrunse. Întoarce-le și mai lasă-le pe foc 1-2 minute, în funcție de grosimea fileurilor.

4. Între timp, încălzește sosul, asezonează-l și adaugă pătrunjelul. Toarnă câte 2 linguri pe fiecare farfurie, așază peștele peste el și servește cu chipsuri de țelină.

5. V.N. per porție: 468 kilocalorii, 35g proteine, 27g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 22g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, 1,5g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce nu știai despre ciorbe și supe
Se spun multe lucruri despre aceste două preparate, care de multe ori...
 
Ce să NU porți niciodată la birou
Mai ales la birou, aparențele contează. Iată ce accesorii și haine...
 
Sarea de baie - tipuri și beneficii
Sarea de baie se folosește încă din cele mai vechi timpuri pentru a...
 
Băuturi pentru slăbit pe care să le consumi înainte de culcare
Persoanele care nu dorm suficient pot avea probleme cu greutatea.
 
5 pași pentru a merge grațios pe tocuri
Mersul pe tocuri este o adevărată provocare pentru multe dintre feme...
 
Mituri alimentare de care poți să uiți
Deși sunt promovate frecvent ca reguli pentru o sănătate de fier, p...
 
Cum să arăți mai tânără cu un singur produs de makeup
Un celebru make-up artist spune că anticearcănul este singurul produ...
 
Măști cu ulei de cocos pentru a repara părul degradat
Uleiul de cocos este un ingredient de bază în ritualurile de îngrij...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Loredana Chivu și-a mai făcut două operații estetice, iar acum se recuperează greu

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Hagi, despre meciul din această seară: Va fi greu cu Dinamo, chiar dacă nu sunt într-o perioadă prea bună

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cascada Capra, cea mai accesibilă din Munții Făgăraș
ARGES
» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Primăria Iași anunță reabilitarea Grădinii Copou

» 01 Iulie 2020 | Comentarii 0