Dacă ne orientăm către rețete sau alimente care se presupune a fi sănătoase, dar care nu ne plac, corpul nu va reacționa pozitiv și riscăm să obținem efecte opuse celor dorite. Important este să mâncăm câte puțin din ceea ce ne place, fără să facem abuz. Spre exemplu, uleiul vegetal consumat cu măsură reprezintă o sursă importantă de substanțe nutritive care ajută organismul să funcționeze așa cum trebuie.
Fiind presat la rece, uleiul păstrează cel mai bine nutrienții. Două tipuri de ulei ideale pentru un stil de viață sănătos sunt uleiul de in și uleiul de cânepă.
Uleiul de in - denumirea sa în limba latină înseamnă „Cel mai folositor”. Inul este o sămânță bogată în acizi grași esențiali Omega-3 și conține numeroase vitamine (complexul B și vitamina E), lecitină, fibre, potasiu, magneziu și fitoestrogeni.
Iată câteva dintre beneficiile uleiului de cânepă:
Uleiul de cânepă - semințele de cânepă sunt considerate printre cele mai nutritive alimente din lume datorită compoziției bogate în proteine, vitamine (în special vitamina E) și minerale (fosfor, calciu, magneziu și potasiu) și acizi grași nesaturați (Omega-3 și Omega-6).
Principalele beneficii ale uleiului de cânepă sunt:
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://doc.ro/dieta-si-sport/uleiuri-sanatoase-pe-care-sa-le-pui-in-salata-in-afara-de-cel-de-masline