Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 14 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Orezul este un aliment folosit în multe preparate sănătoase și gustoase, ce oferă organismului o mulțime de beneficii, printre care: curăță flora intestinală, elimină hipertensiunea, crește senzația de sațietate, ajută la scăderea în greutate. Orezul conține un aminoacid esențial, lizină și proteine de bună calitate. De asemenea, este bogat în acizi grași esențiali, conține potasiu și puțin sodiu, fiind astfel indicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Orezul nu conține gluten, deci poate fi consumat cu încredere de cei care suferă de boala celiacă. 

 

Iată ce minerale și vitamine se regăsesc în 100 g de orez:

  • 332 kcal,
  • 12 grame apă,
  • 80,4 g carbohidrați,
  • 6,7 g proteine,
  • 0,4 grame grăsimi,
  • 0 grame colesterol,
  • 1 g fibre
  • 5 mg sodiu,
  • 92 mg potasiu,
  • 0,8 mg fier,
  • 24 mg calciu,
  • 94 mg fosfor,
  • 0,11 mg vitamina B1,
  • 0,03 grame vitamina B2,
  • 1,3 mg vitamina B3.

 

       Orezul brun este deosebit de bogat în fibre, oferă o mai mare senzație de sațietate, ajută tranzitul și este bun în curele de slăbire. 

       Orezul Basmati are boabe lungi și subțiri, o aromă mai pronunțată și este folosit des la prepararea pilafului.

       Orezul negru conține un număr dublu de proteine spre deosebire de orezul alb.

       Arborio - un soi de orez cu boabe foarte mari, cu un nucleu bogat în amidon. Are proprietăți ce îi permit să absoarbă lichide și condimente, fiind astfel ideal pentru pregătirea dferitelor tipuri de risotto.

       Carnaroli - cel mai folosit și apreciat orez din bucătăria italiană. Nu are bobul foarte mare și nu se dezintegrează la fierbere, iar din această cauză este folosit la mâncăruri uscate, precum salatele.

 

Beneficiile orezului:

  • reglează flora intestinală,
  • previne hipertensiunea arterială - se poate consuma o dată sau de două ori pe săptămână orez și mere, fierte împreună și îndulcite cu miere,
  • prin conținutul ridicat de fibre crește senzația de sațietate fiind indicat celor care vor să slăbească, dar și în caz de constipație,
  • nu are contraindicații, datorită caracteristicilor proteinelor verzi orezul poate fi consumat și de 4, 5 ori pe săptămână fără să cauzeze probleme, nici măcar persoanelor care suferă de anumite boli de rinichi,
  • este anti-cancerigen: Universitatea de Stat din Louisiana a descoperit câteva mostre de tărâțe de orez negru cultivat în sudul Statelor Unite în care au găsit o cantitate mare de antociani sau antioxidanți solubili în apă. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://ro.odysseedubienetre.be/list-14-different-types-rice-available


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Proprietățile și beneficiile uleiului de cătină
Uleiul de cătină se poate folosi atât pentru sănătate, cât și p...
 
Un păr sănătos are nevoie de hidratare intensă. Ce este și cum poți să o faci acasă
Indiferent de tipul de păr, acesta are nevoie de o îngrijire special...
 
Călcâiele crăpate - de ce apar și cum se pot evita
Femeile adoră să fie perfecte din cap până în picioare. Uneori, a...
 
De ce să investești în produse cosmetice de calitate
Există o gamă largă de produse cosmetice pe piață, de la cele mai...
 
Preparate cu pui ideale pentru răceală
Atunci când ești răcit trebuie să ți cont de două aspecte extrem...
 
Cinci motive ca să mănânci mai multe ciuperci
Iată ce beneficii surprinzătoare au ciupercile pentru sănătatea or...
 
Lucruri interesante despre Ziua Îndrăgostiților
Valentine`s Day sau Ziua Îndrăgostiților este, probabil, cea ma...
 
La ce să dai atenție când cumperi carne din comerț?
Sfaturi pentru cei care cumpără carne din comerț.
 
 
 
 
CULINAR
 
O prăjitură provocatoare: Dinte de negru - desertul ce trebuie savurat măcar odată în viață

» 23 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum scapi de mâncatul emoțional și de dependența de zahăr

» 22 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
FASHION COPII
 
Hăinuțe practice pentru bebeluși în primele luni de viață

» 21 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ce beneficii are apa termală și cum se folosește

» 20 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Călcâiele crăpate - de ce apar și cum se pot evita

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0