Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 02 Iulie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Foarte mulți experți recomandă acest tip de mișcare deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătate, și poate fi practicat de oricine, oricând. Ne putem bucura de înot alături de familie, prieteni, animale de companie sau chiar singuri, dacă vrem să ne relaxăm puțin. Iată câteva din beneficiile înotului:

  1. Ajută la pierderea în greutate – se pot arde extraordinar de multe calorii în timp ce înotăm. O echipă de doctori din Coreea a realizat un studiu pe copiii supraponderali și a descoperit că înotul sau alte activități acvatice au ajutat la pierderea considerabilă în greutate. În timp ce înotăm, se pun în funcțiune cele mai mari grupe de mușchi, și pe lângă relaxare, putem avea și silueta mult dorită.

  2. Oase mai puternice – odată cu înaintarea în vârstă, multe femei pierd din puterea oaselor. Înotul ajută la prevenirea acestui lucru. Este foarte benefic și pentru persoanele cu dureri articulare sau artitră. Oamenii de știință au realizat un experiment care a arătat că înotul ameliorează efectele osteoporozei și întărește oasele.

  3. Ajută la sănătatea inimii – indicat persoanelor cu un stil de viată sedentar și pe care mersul la sală nu le atrage. Înotul protejează împotriva tuturor bolilor cardiovasculare. Numeroase studii au arătat că înotul este cel mai bun exercițiu pentru a menține inima sănătoasă.

  4. Îmbunătățește coordonarea membrelor – este cunoscut faptul că înotul necesită o bună coordonarea a picioarelor, brațelor, capului, pieptului și ochilor. Fie că este recreațional, terapeutic sau pentru o competiție, înotul ajută la controlarea membrelor corpului.

  5. Scade nivelul de trigliceride – un nivel ridicat al trigliceridelor, crește riscul de boli de inimă. Un studiu realizat de specialiști arată că femeile care înoată 60 de minute pe zi timp de 3 săptămâni, au înregistrat o scădere considerabilă a numărului de trigliceride, pe lângă kilogramele care le-au dat jos.

  6. Ajută la controlarea astmului – astmul este cauzat de inflamarea căilor respiratorii, când acestea se blochează, respirația devine foarte greoaie. Înotul reduce numărul atacurilor de astm.

  7. Îmbunătățește somnul – înotul necesită foarte mult efort, din cauză că atât corpul cât și creierul muncesc atunci când înotăm; fapt care ne va ajuta să adormim mai repede și să ne odihnim mai bine.

  8. Ajută la sănătatea mintală – stresul, anxietatea și depresia, sunt probleme care nu ar trebui trecute cu vederea. Doctorii au descoperit că înotul îți poate schimba starea de spirit și ajută chiar în tratarea anumitor probleme psihologice.

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=inot+relaxare+terapie&tbm=isch&tbs=rimg:CVxPs-00xJOuIjjgpITI_1IMKytRYglDB4BQKkKTfcEAf_1Nuj18EQz1cH0oxb9BYThD4CFnarxLWgrF1K88w5WWJO_1CoSCeCkhMj8gwrKEUP0X91qWrXwKhIJ1FiCUMHgFAoR5wOtBSHl_16wqEgmQpN9wQB_182xHds2hfeRxQfyoSCaPXwRDPVwfSEXrnmtAU88O3KhIJjFv0FhOEPgIRIWBTHarz9HcqEgkWdqvEtaCsXREKCxdcQQzDTCoSCUrzzDlZYk78EWslYmd0k1li&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwj6tJDPhIDcAhVRalAKHfM8A3cQ9C96BAgBEBs&biw=1920&bih=925&dpr=1#imgdii=7RnLvFdpLFFcnM:&imgrc=SvPMOVliTvyQVM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce gătim în weekend
Weekend-ul vine peste câteva ore iar asta înseamnă că trebuie să ...
 
Obiceiuri matinale pentru o zi bună
Există câteva lucruri pe care le putem face dimineața pentru a avea...
 
Sfântul Valentin, o legendă despre dragoste
De unde vine acest obicei și ce legendă are la bază? Haideți să a...
 
3 utilizări sănătoase pentru cărbune activ, și 3 pe care să le eviți
Cărbunele activ este din ce în ce mai popular. Cum funcționează ș...
 
Alimente care nu expiră niciodată
Iată câteva alimente care pot fi păstrate ani întregi.
 
Zece moduri în care poți să petreci Valentine`s Day
Iată câteva idei de distracție pentru Ziua Îndrăgostiților.
 
Tot ce trebuie să știi despre laptele de migdale
Laptele de migdale are foarte multe beneficii pentru sănătatea organ...
 
Uleiul de mărar și beneficiile sale pentru sănătate
Uleiul de mărar are foarte multe proprietăți benefice pentru organi...
 
 
 
 
COPII SANATOSI
 
Cum disciplinăm copiii indiferent de vârstă

» 21 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Obiceiuri matinale pentru o zi bună

» 20 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Uleiul de mărar și beneficiile sale pentru sănătate

» 19 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
3 utilizări sănătoase pentru cărbune activ, și 3 pe care să le eviți

» 18 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Idei de cadouri perfecte pentru copilul prietenei tale cele mai bune

» 17 Februarie 2019 | Comentarii 0