Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 08 Mai 2018

     Sucul de cirese. Oamenii de stiinta studiaza beneficiile sucului de cirese, deoarece pe langa faptul ca este bogat in antioxidanti, acesta ar putea avea efecte pozitive pentru tratarea insomniei si este posibil sa contribuie la scaderea nivelului de colesterol.

     Sucul de pere. Perele sunt si ele pe lista celor mai sanatoase fructe , motiv pentru care ar fi ideal sa beti macar odata pe saptamana un pahar mare. Acestea contin acizi organici, pectine, vitamine , sunt de doua ori mai bogate in minerale decat merele , dar au efect laxativ.

     Sucul de grapefruit. Unul dintre cele mai sanatoase fructe este grapefruit-ul care este o sursa reala de licopen, lupta impotriva cancerului si are un aport redus de calorii, motiv pentru care sucul de grepfruit este preferat in dietele pentru scaderea ponderala.

     Sucul de kiwi. Kiwi este un fruct micut, cu aspect modest dar care contine neasteptat de multa vitamina C, de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala si mai multe fibre decat un mar. Kiwi contine mult potasiu, acest mineral vital pentru fiecare celula din oraganism, lipsa lui conduce la hipertensiune arteriala, depresie, oboseala si digestie lenta. Continutul ridicat in fibre il fac un laxativ fin, dar foarte eficient.

     Sucul de rosii. Licopenul din fructele si legumele rosii are un rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu trecerea anilor, cataracta, bolile cardiovasculare.

     Sucul de morcovi este indicat in bolile canceroase, bolile de ochi, hipertensiune, ateroscleroza, infectii, hipercolesterolemie, adenom de prostata, constipatie si boli digestive, anemie. Morcovul este bogat in beta-caroten, contine vitamine B, C, D, E, K, un procent insemnat de fibre si saruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu).

     Sucul de sfecla rosie. Sfecla rosie contine diferite substante nutritive beneficie pentru sanatate, printre care vitamina A, vitamina C, vitamina B6, B1, B2, sodiu, calciu, sulf, cupru, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti. O idee buna ar fi sa consumi suc de sfecla rosie. Acesta purifica sangele si asta se datoreaza continutului de fier din sfecla rosie. Dieta cu suc de sfecla este ideala pentru persoanele anemice.

      Sucul de mango. Mango este bogat in fibre pre-biotice, vitamine, minerale si compusi antioxidanti flavonoizi poli-fenolici. Conform unor noi studii efectuate, fructele de mango protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, colon, san si leucemie. Astfel, expertii au depistat ca cea mai eficienta substanta in lupta impotriva cancerului de san si colon sunt antioxidantii poli-fenolici continuti de mango.

      Sucul de pepene rosu. Pepenele rosu previne instalarea unei stari de deshidratare avand un continut de apa de aproximativ 95 de procente. Pepenele rosu este practic o multivitamina, continand cantitati excelente de vitamina A, vitamina B6 si vitamina C si o serie de nutrienti vitali pentru sanatate. Vitamina A este importanta pentru vedere si deasemenea stimuleaza imunitatea prin intermediul limfocitelor si creste astfel rezistenta organismului la infectii. Vitamina C protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Pepenele rosu are un continut mai ridicat de licopen fata de alte fructe si legume.

       Sucul de merisoare merita incercat nu numai pentru gustul racoritor si revigorant, ci pentru ca este o combinatie sanatoasa de nutrienti: vitamina C, vitamina A si betacaroten, fibre, calciu, potasiu, fosfor, mangan si sodiu. In general, sucul de merisoare este recunoscut pentru ca ajuta in cazul infectiilor urinare, deoarece contine un acid care impiedica bacteriile sa se fixeze de peretii vezicii urinare. Doar un pahar de suc de merisoare zilnic ajuta la reducerea riscului de infectii urinare si cistite.

        Sucul de afine este deja cunoscut ca un tratament popular pentru infectiile vezicii urinare, dar cercetatorii atentioneaza ca eficacitatea lui este strict conditionata de un program precis. Medicii au declarat ca sucul de afine ar putea ajuta femeile care sufera de cistita recurenta, de exemplu, daca si numai daca acestea consuma 2 pahare pe zi, timp de mai multe luni.

        Sucul de struguri. Desi au o valoare calorica foarte mare, de 900 kcal la kilogram, strugurii sunt considerati un aliment-medicament cu efecte dintre cele mai benefice pentru organismul uman. Astfel, strugurii au efect remineralizant, antitoxic, diuretic, decongestionant hepatic, laxativ, tonic muscular si nervos.

       Sucul de rodii are un gust dulce-acrisor, perfect pentru momentele in care vrei sa te racoresti cu ceva bun. Dincolo de aroma placuta, rodiile au efecte miraculoase asupra sanatatii, multi nutritionisti recomandandu-le pentru a preveni si a vindeca o multitudine de afectiuni.

       Sucul e portocale. Continutul ridicat de vitamina C din sucul de portocale il recomanda drept o bautura de vara excelenta, dar nu uita ca pentru un pahar de suc proaspat pot fi folosite pana la 10 portocale, deci numarul de calorii nu este tocmai neglijabil.

       Sucul de papadie este detoxifiantul ideal pentru ficat si rinichi, ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, favorizeaza digestia si functia biliara, are proprietati diuretice si laxative.

sursa foto: https://www.wildflavors.com/LAI-EN/newsroom/wild-at-brau-beviale-2014-natural-splendor-for-beverages/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0