Banala mămăligă, considerată cândva hrana săracilor, are o mulțime de beneficii pentru organism, ea conține substanțe importante pentru funcționarea optimă a acestuia. Boabele de porumb, din care este făcut mălaiul pentru mămăligă, sunt bogate în acizi grași nesaturați, magneziu, zinc, potasiu și fibre, care se păstrează în proporție de 60% atunci când sunt fierte.
Mămăliga este prietena intestinelor - fiindcă este ușor de digerat și bogată în fibre. Persoanele cu afecțiuni precum gastrita hiperacidă sau ulcerul sunt sfătuite să mănânce mămăligă în loc de pânie pentru a se bucura de efectul calmant al acesteia. Potrivit unor studii, consumul constant de mămăligă poate preveni anumite boli ale aparatului digestiv, inclusiv cancerul de colon.
Mămăliga ajută ficatul și bila - studiile au arătat că persoanele care consumă constant terci de mălai au de 10 ori mai puține șanse să dezvolte boli de ficat. Mămăliga crește secreția și evacuarea bilei, fiind astfel indicată în colecistită, dischinezie biliară sau dispepsie.
Bună în hipotiroidie - specialiștii au concluzionat că persoanele care mănâncă frecvent mămăligă au șanse mult mai puține de a dezvolta boli cauzate de hipotiroidism, precum îngrășatul, somnolența, lentoarea fizică și mentală.
Mămăliga este aliatul siluetei - conține numai jumătate din caloriile pe care le conține acceași cantitate de pâine. Mămăliga duce la instalarea mult mai rapidă a senzației de sațietate.
Citește și: Hăinuțe la modă în această vară, pentru copii!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kudika.ro/articol/good-vibes/52902/mamaliga-beneficii-pentru-sanatate.html