Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
INGRIJIREA TENULUI
Adaugat: 08 Iunie 2018    Actualizat: 08 Iunie 2018

    Beneficiile serurilor pentru faţă sunt propovăduite pe toate canalele media şi recomandate după o anumită vârsta oricărei femei care doreşte să confere tenului său toate beneficiile unui produs de îngrijire multifuncţionalşi resursele celor mai performate tehnologii anti-aging disponibile la ora actuală.

Cum acţionează ele?

     Cum este mai bine să le folosim şi în ce fel reuşesc aceste produse de îngrijire a tenului să ne facă tenul mai frumos? La aceste întrebări mi-am propus să va răspund astăzi, după o lungă cercetare în domeniul celor mai performante produse de îngrijire existe.

     Serul pentru faţă conferă pielii toate ingredientele de care are nevoie pentru o îngrijire adecvată. Dacă folosim doar cremă pentru faţa, necesităţile pielii noastre nu sunt acoperite întru totul. Crema de noapte este un pas în faţă, întrucât acţionează în timpul somnului, atunci când epiderma primeşte toate oferandele pe care i le aducem mult mai uşor.

     Insă nu trebuie să uităm că aceste gesturi nu înlocuiesc o întreaga rutină de îngrijire a pielii, alcătuită dintr-un gomaj, o cremă contur ochi, un ser şi o cremă emolientă. Fiecare produs de îngrijire are rolul sau bine determinat în rutină ta zilnică, dupa o anumita varsta.Iată de ce avem nevoie, pe lângă toate celelalte produse pe care deja le folosim, şi de seruri pentru faţă:

De ce seruri pentru faţă?

     Având formule foarte concentrate, formate din molecule mult mai mici decât cele conţinute de cremele hidratante, serurile pătrund mult mai uşor în epidermă şi de cele mai multe ori, în dermă, având un efect intens reparator.

     De regulă, printre ingredientele serurilor pentru ten se regăsesc antioxidanţii, care protejează tenul de stresul oxidative, peptidele, care reduc apariţia ridurilor şi umectanţii, care previn pierderea de apă din ţesuturi.

     Aceste aspecte pot depinde de ingrediente botanice, de extracte din plante şi pe fito-nutrienti, însă în ultimă perioadă, secretul constă în tehnologii brevetate de ultimă generaţie care grăbesc regenerarea celulară.

     Unele seruri pentru ten conţin exfolianţi care minimalizează aspectul liniilor fine şi determină producţia de colagen, care de asemenea ajută enorm în ameliorarea acestei probleme. Altele, de exemplu, reduc aspectul petelor pigmentare şi discoloratiilor, aducând tenul la o nuanţă uniformă. Tot la acest capitol merită menţionat faptul că serurile reduc şi apariţia cearcănelor sau a pungilor cauzate de oboseală.

Cum folosim serurile pentru ten în funcţie de vârsta?

     Până la vârsta de 35 de ani, folosirea unui ser pentru faţă nu este obligatorie, însă dacă doreşti să utilizezi acest produs, specialiştii recomandă folosirea sa punctuală, în cure booster de doua ori pe an. În intervalul 35-40 de ani, putem mări gradual numărul de utilizări per an, iar începând cu vârsta de 40 de ani, se recomandă folosirea serurilor pentru faţă zilnic.

Cum alegi serul potrivit pentru tine?

     Există două categorii principale de seruri pentru faţă - emulsii ulei în apă, care conferă tenului hidratarea necesară pielii deshidratate şi emulsii de tip apă în ulei, care sunt soluţii lipidice pline de nutrienti ce împiedica îmbătrânirea prematură.

     Găsirea unui produs special formulat pentru tipul tău de ten poate dura ceva, însă asigură-te că investighezi întâi piaţă şi ingredientele folosite de producători înainte de a te hotărî asupra unui produs.

Când aplici serul?

     Poţi folosi serul pentru faţă atât dimineaţa, cât şi seara, înainte de a aplica crema de zi sau de noapte. Dacă vorbim de un ser hidratant sau de unul matifiant, pentru ten gras, ar bine mai bine folosit pe timp de zi, pe când un ser pentru faţa lipidic, care are mai bine de 70% din formula ingrediente nutritive, este mai recomandat pe timp de noapte.

     Serul se aplică înainte de crema pentru faţa întrucât moleculele celei din urmă sunt mai mari şi ar bloca accesul moleculelor mici ale serului, menite să pătrundă în straturile profunde ale pielii.

Cum aplici serul?

     Aplică câteva picături din ser in palmă şi lasă-le să preia temperatura corpului (30 grade) pentru a mări compatibilitatea între ser şi faţă. Masează-le în pielea proaspăt curăţată printr-un gomaj folosind puţină presiune pentru a sparge moleculele de transport şi a elibera nutrientii în stratul profund al pielii. 

Sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/16250/10722115/6/seruri-fata-2.jpg?width=300


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0