Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Ardei umpluti cu carne de porc si grau bulgur

 

Asigură 1/5 din necesarul zilnic.

Ingrediente

4 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe
200g carne tocată de porc
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguriţe de chimion măcinat
1 linguriţă de boia
50g de grâu bulgur
250ml supă de legume
½ legătură de pătrunjel, tocată
4 linguri de iaurt grecesc, pentru servit

Mod de preparare

1. Se aşază ardeii, cu partea tăiată în jos, pe o farfurie, şi se dau la cuptorul cu microunde pe treapta cea mai înaltă, timp de 4 minute, până când sunt copţi în interior (dar nu înmuiaţi). Dacă au nevoie de mai mult timp pentru a se coace, se mai lasă încă un minut, se verifică, şi se repetă până când sunt gata.

2. Se aşază carnea de porc într-o tigaie rece şi se dă drumul la foc. Se prăjeşte până când începe să se rumenească, amestecând pentru a mărunţi cocoloaşele. Se adaugă usturoiul şi condimentele, se amestecă un minut, apoi se adaugă grâul bulgur şi supa. Se acoperă şi se lasă la fiert 10 minute până când grâul este moale.

3. Se încinge grilul. Se adaugă amestecând jumătate din cantitatea de pătrunjel în compoziţia cu bulgur şi se umplu ardeii aşezaţi pe o tavă de copt. Se ţin sub gril până sunt crocanţi, se presară cu mare parte din pătrunjelul rămas, apoi se servesc cu iaurtul amestecat cu restul de pătrunjel.

4. V.N. per porţie: 185 kilocalorii, 13g proteine, 6g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 20g carbohidraţi, 3g fibre, 9g zahăr, 0,26g sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0