Ardei umpluti cu carne de porc si grau bulgur
Asigură 1/5 din necesarul zilnic.
Ingrediente
4 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe
200g carne tocată de porc
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguriţe de chimion măcinat
1 linguriţă de boia
50g de grâu bulgur
250ml supă de legume
½ legătură de pătrunjel, tocată
4 linguri de iaurt grecesc, pentru servit
Mod de preparare
1. Se aşază ardeii, cu partea tăiată în jos, pe o farfurie, şi se dau la cuptorul cu microunde pe treapta cea mai înaltă, timp de 4 minute, până când sunt copţi în interior (dar nu înmuiaţi). Dacă au nevoie de mai mult timp pentru a se coace, se mai lasă încă un minut, se verifică, şi se repetă până când sunt gata.
2. Se aşază carnea de porc într-o tigaie rece şi se dă drumul la foc. Se prăjeşte până când începe să se rumenească, amestecând pentru a mărunţi cocoloaşele. Se adaugă usturoiul şi condimentele, se amestecă un minut, apoi se adaugă grâul bulgur şi supa. Se acoperă şi se lasă la fiert 10 minute până când grâul este moale.
3. Se încinge grilul. Se adaugă amestecând jumătate din cantitatea de pătrunjel în compoziţia cu bulgur şi se umplu ardeii aşezaţi pe o tavă de copt. Se ţin sub gril până sunt crocanţi, se presară cu mare parte din pătrunjelul rămas, apoi se servesc cu iaurtul amestecat cu restul de pătrunjel.
4. V.N. per porţie: 185 kilocalorii, 13g proteine, 6g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 20g carbohidraţi, 3g fibre, 9g zahăr, 0,26g sare
Sursa foto: goodfood.ro