Dacă îți plac ardeii iuți, atunci trebuie să încerci și această rețetă de ardei iuți murați, care se prepară în luna iunie, și care va ține la borcan toată vara, fără conservanți și fără fierbere.
Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de o îndemânare foarte mare pentru a pregăti acești ardei. Așadar, pentru un borcan de 800 ml, ai nevoie de: 300-400 g ardei iuți proaspeți (roșii sau verzi, după bunul plac, sau amestec), 200 ml de oțet alb de vin, 250 ml apă, 1 lingură de sare grunjoasă, 1 linguriță de zahăr, 2-3 căței de usturoi, 1-2 frunze de dafin, 5-6 boabe de piper negru, 1 crenguță de mărar uscat, 1 jumătate de linguriță de semințe muștar.
Cum prepari ardeii iuți murați - Îi speli bine și tai codițele (le poți păstra dacă vrei să îi apuci mai bine din borcan), apoi cu o scobitoare îi înțepi în 2-3 locuri ca să rămână crocanți și să absoarbă mai bine saramura.
Într-o oală pune apa, oțetul, piperul, muștarul, dafinul, sarea și zahărul și adu aproape de fierbere. Lasă să se răcească, nu trebuie să fie fierbinte, ci călâie. Pune ardeii în borcan cu căței de usturoi tăiați pe jumătate, pe lungime, printre ei, și crenguțele de mărar uscat. Toarnă saramura până când ardeii s-au acoperit de tot și închide bine borcanul. În prima zi, ține-i la temperatura camerei, apoi bagă-i la frigider sau într-o cămară răcoroasă. Se pot consuma după 4-5 zile, dar vor fi cei mai buni după o săptămână.
Te-ar putea interesa: Soluție de curățat talpa adidașilor, pe care o poți face acasă!
Urmărește-ne pe Facebook sau pe TikTok, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=BBp-qpWdM1M&pp=0gcJCdgAo7VqN5tD