Antricot picant și cartofi dulci crocanți
Pregătește o cină specială pentru tine și iubitul tău.
Ingrediente
2 cartofi dulci mari, tăiați felii
1 lingură de ulei, plus extra pentru uns
1 lingură semințe de susan
1 lingură de pastă miso (se găsește la raioanele de produse internaționale din supermarketurile mari)
zeama de la 1 lămâie
1 lingură sos de ardei iute
1 lingură de mirin (vin de orez)
2 antricoate de vită, fără os (câte 200g fiecare)
1 mână de năsturel, pentru servit
Mod de preparare
1. ncinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Pune feliile de cartofi într-o tavă și unge-le cu ulei. Presară peste ele semințe de susan și asezonează-le. Dă-le la cuptor 25 de minute, până se rumenesc marginile.
2. Amestecă într-un bol mic pasta miso, zeama de lămâie, sosul de ardei iute și mirinul. Unge antricoatele cu puțin ulei și asezonează-le. Toarnă sosul format peste carne, cu o lingură, și masează bine.
3. Încinge bine o tigaie grill și frige carnea câte 2 minute pe fiecare parte (sau mai mult, dacă preferi carnea bine făcută). Mai unge-o o dată cu sos, după ce-ai întors-o. Transferă friptura pe o farfurie, acoper-o bine cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească 5 minute. Servește friptura feliată cu sosul rămas, cartofii dulci și năsturel.
4. V.N. per porție: 582 kilocalorii, 47g proteine, 47g carbohidrați, 23g grăsimi, 7g grăsimi saturate, 8g fibre, 16g zahăr, 1,1g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro