Fructele și legumele care ajută în procesul de detoxifiere a organismului se găsesc în toate piețele și magazinele pe timp de vară, de aceea ar trebui ca fiecare dintre noi să urmăm o astfel de dietă menită să curețe organismul. Iată câteva alimente care se găsesc pretutindeni și sunt ideale în cura de detoxifiere:
Pepenele - principalul fruct de vară care curăță organismul. Datorită faptului că este bogat în citrulina ajută la crearea argininei care elimină amoniacul și alte toxine din organism. Este bogat în fibre, deci ajută colonul să se mențină curat. Conține glutation, un puternic antioxidant și detoxifiant, care ajută la îmbunătățirea funcției hepatice. Este o sursă bună de potasiu, acesta echilibrează cantitățile mari de sodiu din dietele noastre, sprijinind rinichii și ajutând la curățarea lor.
Castraveții - datorită conținutului ridicat de apă, castraveții ajută la buna funcționare a sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat conține doar 8 calorii. Castraveții sunt extrem de alcalini, acest lucru fiind foarte important în menținerea unei diete echilibrate.
Lămâile - prietenele ficatului. Aceste citrice alcalizează organismul. Acest lucru ajută la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubește lămâile deoarece sunt un stimulent ideal pentru el. De asemenea, lămâile dizolvă acidul uric și alte substanțe toxice, ajutând la curățarea rinichilor.
Afinele - unele dintre cele mai vindecătoare alimente. Acestea reduc inflamația, au proprietăți antivirale și blochează toxinele de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier. Datorită conținutul ridicat de vitamina C, sunt ideale în curele de detoxifiere.
Zmeura - are un conținut scăzut de calorii, indicele glicemic fiind de 3 ori mai mic decât al altor fructe. Zmeura ajută la echilibrarea zahărului din sânge și poate fi introdusă foarte bine în dieta de detoxifiere.
Spanacul - menține echilibrul corpului și îl alcalinizează datorită complexului de antioxidanți pe care îl conține. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamații ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul și este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.
Semințele de in - conțin acizi grași omega 3 și 6 care reduc inflamația. Semințele de in conțin atât fibre solubile cât și insolubile, prin urmare ajută la stabilizarea zahărului din sânge și promovează buna funcționare a intestinelor. Cu ajutorul semințelor de in, detoxifierea va avea loc mai repede și mai eficient.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://foodstory.stirileprotv.ro/nutritie/fructe-de-vara-care-iti-intaresc-imunitatea