Deși congelarea alimentelor este o practică foarte comună în rândul gospodinelor, fiind o metodă sigură și rapidă de a prelungi viața alimentelor, află că nu toate reacționează bine la temperaturi scăzute. Iată ce alimente să nu ții niciodată în congelator:
1. Ouăle - fie ele crude sau fierte, nu se păstrează niciodată în congelator. Cele crude vor `exploda`, pentru că prin înghețare își măresc volumul, iar cele fierte sau gătite în alt fel își schimbă textura și gustul.
2. Lactatele - brânzeturile precum brie, ricotta, crema de brânză vor suferi modificări de textură dacă sunt congelate. Nici smântâna pentru gătit sau cea pentru frișcă ori sosurile pe bază de lapte se vor separa și vor deveni neplăcute atât la gust, cât și la aspect, dacă sunt congelate.
3. Legume și fructe cu un conținut ridicat de apă - castraveții, roșiile, pepenele, merele sau perele își vor pierde structura și gustul dacă se vor congela. Evită să le pui la păstrare în congelator, mai ales că acum le putem găsi tot timpul anului în supermarketuri.
Te-ar putea interesa: Moduri simple și relaxante prin care poți arde calorii!
Sursa foto: https://www.arctic.ro/blog/congelarea-alimentelor-ce-mancare-se-poate-congela/