În supermarket găsim tot felul de alimente, preparate sau nu, de diferite calități, dar care, indiferent de brand-ul lor nu sunt bune pentru copii. Din comoditate însă, unii părinți le aleg și le introduc în meniul celor mici, fără să știe că acestea pot fi foarte nocive atunci când vine vorba de vârsta fragedă a copiilor.
Nutriționistul-dietician Liana Conțiu a explicat că aditivii din anumite produse procesate pot duce, în cazul copiilor mai ales, la obezitate, alergii, probleme digestive sau chiar cancer.
Mezelurile - chiar dacă par o alegere rapidă și convenabilă, majoritatea conțin aspartam (E951) care este un adevărat pericol pe termen lung chiar și pentru adulți, nu mai zicem de un organism încă în formare. În plus, mezelurile conțin multă sare și multe grăsimi nesănătoase.
Iaurturile cu fructe și piureurile la borcan - sunt pline de zahăr, spune nutriționistul. „Cel mai bine este să alegi iaurturi naturale, fără adaosuri, și să adaugi fructe proaspete acasă, pentru a controla cantitatea de zahăr” a spus Liana Conțiu. În privința piureurilor, acestea conțin agenți de îngroșare și sare care nu sunt recomandate în alimentația copiilor.
Sosurile - cum ar fi ketchup-ul, maioneza, sosul barbeque. Oricât ar scrie pe ele că sunt din ingrediente naturale, gândiți-vă că sunt făcute să reziste foarte mult timp, deci pe lângă tot felul de conservanți, conțin și mult zahăr și sare: „Este important să citim etichetele și să evităm aceste produce care pot afecta calitatea alimentației”, a mai spus nutriționistul.
Te-ar putea interesa: Siropul de ridiche neagră cu miere - Când să îl consumi și cum să-l prepari!
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://organicsfood.ro/copii-si-bebelusi/cand-pot-manca-bebelusii-paste/