Nopți pierdute, oboseală, stres, obiceiul de a adormi fără demachiere, o alimentație dezechilibrată, toate acestea și multe altele au un efect negativ direct asupra tenului. Pentru ca pielea feței să se mențină tânără, elastică și să aibă o culoare sănătoasă este nevoie să adoptăm o alimentație sănătoasă. Iată pe câteva alimente gustoase și prietenoase cu tenul:
Uleiul de măsline extra-virgin
Are un efect anti-inflamator asupra pielii, iar dacă este consumat cu regularitate ajută la micșorarea timpului de vindecare a rănilor sau arsurilor. Asupra tenului are un efect revigorant.
Rodia
Conține vitamina C, iar aceasta luptă cu succes împotriva radicalilor liberi cauzatori de cearcăne și riduri. Mai mult, extractul de rodie este folosit și pentru protecția UV.
Ardeiul gras
Mai ales dacă este bine copt, ardeiul gras conține vitamina C din belșug. Consumați cruzi, ardeii contribuie la producția de colagen și la protecția împotriva acțiunii negative a razelor de soare.
Sirop de arțar
Este adevărat că are un nivel ridicat de zahăr, dar dacă este consumat cu moderație se poate beneficia din plin de acțiunea antioxidanților pe care îi conține.
Legume cu frunze verzi
Spre exemplu salata verde, rucola, spanacul, untișorul, leurda, prazul, kale, sunt bogate în luteină care menține pielea hidratată, prevenind ridurile. Pe lângă luteină mai conțin și antioxidanți, vitaminele A, C, E și K, magneziu și fier.
Avocado
Conține acizi grași esențiali care luptă împotriva inflamației din corp, iar aceștia contribuie la o piele suplă și fină. Avocado mai conține și nutrienți esențiali care pot preveni efectele negative ale procesului de îmbătrânire, printre care se află complexul de vitamine B, vitaminele K, C, E, A și potasiu.
Afine
Antocianul, un antioxidant conținut din belșug de micuțele afine, luptă cu putere împotriva îmbătrânirii premature a pielii, o protejează de efectele negative ale soarelui, stresului și poluării, moderând răspunsul inflamator și prevenind pierderea colagenului.
Nucile și alte fructe cu coajă lemnoasă
În special migdalele conțin o cantitate mare de vitamina E ce ajută la repararea țesuturilor din care este alcătuită pielea. Mai mult, aceste fructe rețin umezeala în piele și o protejează de radiațiile UV. Nucile românești conțin acizi grași Omega 3 cu proprietăți antiinflamatoare, care întăresc membranele celulelor din piele, protejează împotriva daunelor razelor soarelui și oferă strălucire pielii.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://jurnalspiritual.eu/anti-aging/