Ulei de măsline extravirgin: Cercetările au arătat că este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri. Are efect antiinflamator asupra pielii și în plus ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor sau arsurilor. În ceea ce privește tenul, are efect revigorant. De menționat este că trebuie consumat cât mai puțin preparat termic, adică nu prăjit.
Semințele de rodie: Rodia este bogată în vitamina C, ideală pentru lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, extractul de rodie este folosit și pentru protecția UV, dar conține și o substanță numită antocianină care sporește producția de colagen.
Ardeiul roșu gras: Pentru a profita de proprietățile lor, ardeii roșii grași trebuie consumați cruzi. Dacă sunt gătiți, vitamina C pe care ei o conțin este distrusă. Ardeiul gras contribuie la producția de colagen și luptă împotriva acțiunii negative a razelor solare.
Sirop de arțar: Chiar dacă are un conținut ridicat de zahăr, are în compoziție și o mulțime de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.
Avocado: Acizii grași esențiali pe care îi conține luptă împotriva inflamației din corp și ajută la obținerea unui ten suplu și catifelat. Printre nutrienții esențiali conținuți de avocado se numără complexul de vitamine B, vitaminele K, C, E și A, potasiu.
Afine: Sunt printre cele mai bogate fructe în vitaminele A și C, dar ele sunt renumite pentru antioxidantul care luptă împotriva îmbătrânirii - antocian. El este pigmentul care dă culoarea afinelor și are rolul de a proteja pielea împotriva razelor solare, a stresului și poluării, dar și de a preveni pierderea colagenului.
Te-ar putea interesa: Tendințele anului 2023 în moda copiilor!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/dieta-anti-imbatranire-ce-alimente-trebuie-sa-consumam