Chiar și în cele mai moderne bucătării tot se găsesc linguri de lemn, pentru că ele sunt extrem de practice. Cei mai iscusiți chefi amestecă în sosuri, ciorbe sau aluaturi cu astfel de linguri, dar și gospodinele care le cunosc importanța.
Lingurile de lemn nu zgârie oalele, se pot folosi pentru răzuirea depunerilor de mâncare arsă în cratițe, nu se încâlzesc, indiferent de cât de fierbinte este preparatul în care amesteci cu ele și nu reacționează cu alimente acide.
Lemnul este un material antibacterian, are proprietatea de a ține departe microorganismele periculoase, deci lingurile de lemn vor fi ferite de mucegai și alte impurități.
Cum le cureți? În primul rând, evită să le pui în mașina de spălat vase, pentru că temperaturile ridicate strică lemnul, în combinație cu detergenții speciali. Folosește apă călduță și un detergent delicat, împreună cu un burete moale sau o cârpă de vase. Clătește tot cu apă călduță și lasă-le la uscat în poziție verticală, pentru a preveni deteriorarea lemnului. Dacă ți se pare că au un miros ciudat, amestecă o lingură de bicarbonat cu una de apă și aplică pasta pe lingură, lasă să acționeze câteva minute și va fi ca nouă.
Pentru că, în timp, lemnul poate să crape, răsfață lingurile cu un strop de ulei. Așa cum și pielea are nevoie de hrănire, la fel și lingurile tale de lemn. Produsele pe bază de petroleum sau ceara de albine sunt cele mai indicate pentru a oferi un tratament special acestor ustensile.
Te-ar putea interesa: Ceapa verde, aliatul sănătății mai ales pentru diabetici și hipertensivi!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://fashion-ro.decorexpro.com/lozhki/derevyannye/