Chiar È™i în cele mai moderne bucătării tot se găsesc linguri de lemn, pentru că ele sunt extrem de practice. Cei mai iscusiÈ›i chefi amestecă în sosuri, ciorbe sau aluaturi cu astfel de linguri, dar È™i gospodinele care le cunosc importanÈ›a.
Lingurile de lemn nu zgârie oalele, se pot folosi pentru răzuirea depunerilor de mâncare arsă în cratiÈ›e, nu se încâlzesc, indiferent de cât de fierbinte este preparatul în care amesteci cu ele È™i nu reacÈ›ionează cu alimente acide.
Lemnul este un material antibacterian, are proprietatea de a ține departe microorganismele periculoase, deci lingurile de lemn vor fi ferite de mucegai și alte impurități.
Cum le cureÈ›i? În primul rând, evită să le pui în maÈ™ina de spălat vase, pentru că temperaturile ridicate strică lemnul, în combinaÈ›ie cu detergenÈ›ii speciali. FoloseÈ™te apă călduță È™i un detergent delicat, împreună cu un burete moale sau o cârpă de vase. ClăteÈ™te tot cu apă călduță È™i lasă-le la uscat în poziÈ›ie verticală, pentru a preveni deteriorarea lemnului. Dacă È›i se pare că au un miros ciudat, amestecă o lingură de bicarbonat cu una de apă È™i aplică pasta pe lingură, lasă să acÈ›ioneze câteva minute È™i va fi ca nouă.
Pentru că, în timp, lemnul poate să crape, răsfață lingurile cu un strop de ulei. AÈ™a cum È™i pielea are nevoie de hrănire, la fel È™i lingurile tale de lemn. Produsele pe bază de petroleum sau ceara de albine sunt cele mai indicate pentru a oferi un tratament special acestor ustensile.
Te-ar putea interesa: Ceapa verde, aliatul sănătății mai ales pentru diabetici și hipertensivi!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://fashion-ro.decorexpro.com/lozhki/derevyannye/