Dacă se consumă cu moderație, pâinea este, de fapt, foarte importantă pentru o dietă echilibrată, chiar și atunci când vrei să slăbești. Pâinea poate fi alimentul cu un conținut scăzut de zahăr și grăsimi, care oferă o mulțime de vitamine și te poate ajuta să controlezi apetitul.
Ce trebuie să știi despre pâine
Este un aliment complex - nutrienții cheie precum calciul, fierul și vitamina B sunt readuși în varianta finală de consum în timpul procesului de măcinare a făinei.
Pâinea integrală, aliatul sănătății - potrivit studiilor, acest tip de pâine reduce riscul de boli cardiace. Se știe că fibrele dietetice solubile duc la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea controlului glicemiei. Mai mult, persoanele care consumă cereale integrale au cu 49% mai puține șanse să se îngrașe, pentru că fibrele induc sațietatea.
Pâinea albă - nu are fibre și consumată singură poate duce la creșterea exagerată a insulinei. Totuși, are și o parte bună: potrivit studiului publicat în The Journal of Agricultural and Food Chemistry, pâinea albă stimulează semnificativ creșterea bacteriilor intestinale bune, lactobacilii, care ajută la protejarea sistemului digestiv.
Indicele glicemic al pâinii nu este motiv de îngrijorare - această valoare se aplică numai când alimentul respectiv este consumat de unul singur. Deci nu trebuie să te sperii de numărul care indică efectul alimentului asupra glucozei din sânge dacă nu ai obiceiul să mănânci pâine goală.
Citește și: Avantajele și dezavantajele consumului de ceaiuri pentru slăbit!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.fitness-nutritie.ro/adevarul-despre-paine/