1. ÎntăreÈ™te-È›i oasele cu calciu
Spre deosebire de bărbaÈ›i, femeile sunt de patru ori mai predispuse la osteoporoză decât bărbaÈ›ii, prin urmare calciul este una dintre cele mai importante minerale care nu ar trebui să-i lipsească femeii. După 30 de ani, nu mai este suficient aportul de calciu din lactate, fiindcă femeile încep să piardă din masa osoasă, de aceea sunt necesare suplimentele cu calciu. Aportul de calciu, cel puÈ›in 500 mg zilnic, reduce simptomele sindromului premenstrual: anxietate, schimbări de dispoziÈ›ie, balonare sau depresie.
2. Spirulina
Este considerată cel mai nutritiv supliment alimentar din lume datorită faptului că are în compoziÈ›ie majoritatea nutrienÈ›ilor esenÈ›iali necesari femeii: vitamina K, D, calciu, iod, seleniu, zinc, dar È™i antioxidanÈ›i È™i acizi graÈ™i omega 3. Se pot administra tablete sau se poate folosi sub formă de pudră în salate È™i smoothie-uri. Printre beneficiile ei se află: combaterea anemiei, creÈ™terea rezistenÈ›ei musculare, reducerea tensiunii arteriale, întărirea imunității, menÈ›inerea sănătății ochilor, atenuarea simptomelor premenstruale, protejarea sistemului digestiv.
3. Probiotice
Ideale pentru sănătatea sistemului digestiv, mai ales în rândul femeilor, ele fiind mai expuse la probleme ale stomacului È™i intestinelor din cauza hormonilor. Flora intestinală este strâns legată de imunitate È™i afecÈ›iuni precum diabetul, obezitatea È™i depresia. Probioticele contribuie la menÈ›inerea echilibrului bacterian în tractul digestiv È™i sunt esenÈ›iale atunci când se fac tratamente cu antibiotic ori există simptome precum balonare, constipaÈ›ie sau diaree.
4. Complexul de vitamine B
Aici intră: B1, B2, B3, B5, B6, B12 È™i biotina. Acestea se regăsesc în multe alimente, dar dacă È›inem dietă o perioadă de timp sau avem un stil alimentar deosebit, putem avea carenÈ›e. Complexul de vitamine B este esenÈ›ial pentru producÈ›ia zilnică de energie, reducerea riscului de boli cardiovasculare, menÈ›inerea sănătății părului È™i pielii. După 45 de ani este necesară suplimentarea alimentaÈ›iei cu tablete ce conÈ›in acest complex.
5. Coenzima Q10
Un antioxidant puternic folosit de foarte multe ori în produsele cosmetice graÈ›ie efectelor sale anti aging. Coenzima Q10 se poate obÈ›ine din peÈ™te sau carne, dar de multe ori aportul nu este suficient. În afară de efectele anti-îmbătrânire, acest antioxidant protejează inima È™i vasele de sânge È™i se recomandă mai ales după menopauză, atunci când nivelul estrogenului din organism scade. Suplimentul de coenzima Q10 ar trebui să fie luat mai ales de persoanele care urmează o dietă vegetariană.
CiteÈ™te È™i: Ai pori dilataÈ›i, pustule sau roÈ™eață? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta cu aceste probleme ale tenului!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.csid.ro/health/sanatate-health/spirulina-cum-se-consuma-eficient-17396524/