Indiferent că ești pasionat de gătit sau pur și simplu o faci pentru că trebuie, află că această activitate poate fi chiar relaxantă și plăcută dacă ții cont de câteva sfaturi atunci când ești în bucătărie. Iată ce trebuie să ai în vedere dacă vrei să gătești eficient și sănătos:
1. Vase de gătit potrivite
Ai grijă întotdeauna la materialul din care sunt făcute, acesta influențează nu doar ușurința gătitului, ci și sănătatea noastră. Optează pentru oțel inoxidabil, fiindcă este rezistent la rugină, pete și zgârieturi. Iar când vine vorba de vase pentru cuptor, cele cu înveliș ceramic asigură o coacere uniformă.
2. Fructe și legume proaspete
Ingredientele proaspete și de calitate sunt baza mâncărurilor gustoase și sănătoase, iar pentru aceasta trebuie să le păstrezi corespunzător. Spre exemplu, dacă legumele sunt deshidratate, mâncarea nu va avea aceeași aromă. Ca să le menții crude, înfășoară-le în hârtie udă, apoi în folie de plastic; pot sta așa chiar și câteva zile.
3. Ai grijă la spartul oului
Niciodată să nu spargi ouăle direct în vasul cu alte ingrediente; pe lângă faptul că riști să ajungă coji în compoziție, se poate întâmpla ca un ou să fie stricat.
4. Folosește un suport de răcire
Acest truc se referă la mâncarea crocantă, care își menține greu textura inițială dacă nu este depozitată corespunzători. Șnițelele, spre exemplu, se vor menține mult mai bune dacă după ce le-ai prăjit le-ai pus pe un suport de răcire, în loc de farfuria de consum. Lipsa aburului va menține textura crocantă.
Te-ar putea interesa: Menta, planta care te scapă de păianjenii și furnicile din casă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.doc.ro/dieta-si-sport/ce-impact-are-gatitul-asupra-nutrientilor-din-alimente