Ierburile aromate sunt considerate o minune a naturii, ele fiind atât sănătoase, cât È™i gustoase, prin urmare nutriÈ›ioniÈ™tii recomandă să fie mereu incluse în alimentaÈ›ia noastră. Pentru a le păstra proaspete mai mult timp, trebuie să È™tii că aceste plante se împart în trei categorii:
Speciale: busuioc.
Delicate: pătrunjel, coriandru, mărar, mentă, tarhon, asmățui.
Rezistente: rozmarin, cimbru, salvie, arpagic.
Înainte de a le depozita, ierburile aromatice trebuie spălate bine, deoarece orice impuritate sau bacterie va accentua degradarea lor. După spălare, È™terge-le cu un prosop de bucătărie.
Metoda 1 - Înfășurarea într-un prosop de hârtie
Este indicată pentru ierburile rezistente: se aÈ™ează pe un prosop de hârtie umed, se înfășoară bine È™i se bagă într-o pungă de plastic pe care o păstrăm în frigider.
Metoda 2 - Într-un pahar cu apă
Este indicată pentru ierburile delicate: se taie baza tulpinilor È™i se îndepărtează frunzele stricate, mai apoi se pun într-un pahar cu apă È™i partea de sus a plantei se acoperă cu o pungă de plastic. Paharul se păstrează la frigider, iar apa se înlocuieÈ™te la câteva zile.
Metoda 3 - Cuburi îngheÈ›ate
Este indicată pentru toate tipurile de plante aromatice È™i este cea mai bună alegere dacă vrei să păstrezi aroma ierburilor aromatice pentru o perioadă mare de timp. Se taie mărunt plantele, apoi se aÈ™ează în recipientul pentru cuburi de gheață, se adaugă puÈ›ină apă È™i se păstrează în congelator. Se pot combina mai multe ierburi, iar în recipientul pentru cuburi de gheață se poate pune È™i ulei de măsline.
Citește și: Cum să-ți cureți bucătăria ca să scapi de bacterii!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://lovedeco.ro/cum-sa-congelezi-ierburi-aromatice-proaspete/