Ceaiul rece se bucură de popularitate în întreaga lume și, mai ales pe timp de vară, este îndrăgit atât de copii cât și de cei mari. Se prepară foarte ușor, este răcoritor și poate avea foarte multe arome. Iată două rețete populare de ceai rece:
1. Iced Tea
Ai nevoie de: 4 pliculețe de ceai negru (ceai verde, alb, oolong), 6-8 căni de apă filtrată (în funcție de cât de concentrat vrei să fie ceaiul), 4 felii de lămâie.
Se prepară astfel: Într-un ibric se pune apa și se lasă la foc mic. După ce începe să fiarbă se adaugă pliculețele de ceai. Trebuie să fiarbă 10-12 minute după care se ia ibricul de pe aragaz, se scot pliculețele și se lasă la răcit 5-10 minute. Ceaiul se toarnă peste gheață, se adaugă feliile de lămâie și se mai lasă 3-5 minute până la servire.
2. Sun Tea
Ai nevoie de: 6 plicuri de ceai negru, 6-8 căni de apă, 3 felii de lime și 3 de portocală, câteva frunzulițe de mentă.
Se prepară astfel: Apa se pune într-un ibric cu plicurile de ceai și se lasă acoperit la căldura soarelui timp de 4-5 ore. După ce trec orele, se scot plicurile de ceai, se adaugă feliile de lime și portocală, frunzele de mentă și se servește cu gheață.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://luzianne.com/whats-brewing/luzianne-iced-tea-bag-sizes-how-to-make-the-right-amount-of-iced-tea/