Pe data de 5 ianuarie 2019, autoritățile orașului Câmpulung Moldovenesc îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă la inaugurarea pârtiei de schi din Masivul Rarău.
Pentru reabilitarea muzeului Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc, construit în 1936, unic în România, autorităţile locale au reuşit să acceseze o finanţare de 2,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Frătăuții Noi este un lăcaș de cult ortodox construit în anul 1744 în satul Frătăuții Noi din comuna omonimă aflată în județul Suceava. Edificiul religios se află localizat în cimitirul satului și are hramul Ad...
O noua partie de schi, pentru incepatori, va fi functionala in aceasta iarna in statiunea Gura Humorului. Gura Humorului este un frumos oras de munte din judetul Suceava, situat la poalele Obcinelor bucovinene, scaldat de apa limpede si domoala a raului Moldova.
Rezervatia 12 Apostol este unica in Bucovina si adaposteste statui cu forme zoo si antropomorfe, stane de piatra modelate de natura de-a lungul timpului. Cu o suprafata de circa 200 ha rezervatia geomorfologica si geologica a fost creata pentru protejarea acestor stanci, reziduri...
Cheile Zugrenilor se gasesc in regiunea Bucovinei, aproape de orasul Vatra Dornei. Pozitia lor mai exacta este la altitudinea de 740 m, deasupra apelor raului Bistrita.
Muzeul este situat in zona centrala a municipiului Campulung Moldovenesc, adapostit intr-o cladire monument de arhitectura, construita pe la 1900. Colectiile muzeului sunt dispuse pe ocupatii si mestesuguri, pe o intindere de 1.822 de metri patrati, in 26 de sali de expozitii, po...
Herghelia Lucina se afla intre Obcinile Bucovinei si adaposteste un loc in care sute de cai hutuli, singura rasa romaneasca ce a fost pastrata pana azi, zburda liberi pe crestele muntilor. Herghelia Lucina se afla in apropierea granitei cu Ucraina, reprezentand o destinatie perfe...
Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatari de sare din Europa, fiind unica prin faptul ca galeriile sale au fost sapate de mana, fara ajutorul unui utilaj, iar la extragerea sarii nu au fost folositi vagoneti, calea de acces in salina fiind treptele de brad mineraliz...
Exista multe legende care spun despre muntii Rarau si Giumalau din judetul Suceava ca atrag turistii dornici de aventura. Povestea uriasei comori de sub Pietrele Doamnei starneste imaginatia calatorilor in locul in care te uimeste cu frumusetea si farmecul fara de asemanare.
Statiunea Vatra Dornelor mai este cunoscuta si ca „ Perla Bucovinei” recomandata pentru tratarea unor afectiuni are aparatului locomotor, boli ginecologice, cardio- vasculare si afectiuni ale aparatului respirator.
Atestat documentar inca din anii 1550 ca un mic sat in care oamenii de prin toate colturile tarii s-au adapostit din calea razboaielor si a luptelor date pentru avere si pamant.
In perioada 15 – 18 August 2013 va avea loc cea de-a VII – a editie a Festivalului de Arta Medievala „ Stefan cel Mare” reprezentand unul dintre cele mai importante evenimente ale judetului.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing.