Peștera în care și-a găsit sfârșitul arhimandritul Corneliu Săbăreanu, fostul duhovnic al Reginei Maria, poate fi vizitată de turiștii care ajung în Polovragi.
În partea de nord-vest a județului Gorj, în satul Hobița, se află casa în casa s-a născut unul dintre cei mai importanți artiști ai României: Constantin Brâncuși.
Oltețul a săpat, în mii de ani, în stânci calcaroase formând Cheile Oltețului care despart Masivul Parâng de Munții Căpățânii, rezervația naturală a Gorjului.
Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncuși.
Statiunea Ranca este o destinatie pentru iubitorii de aventura, dar si pentru cei care vor sa se bucure de liniste. Este situata la o altitudine de circa 1.600 m, pe versantul sudic al Muntilor Parang, pe muntele Cornesu Mare, la numai 62 km nord-est de municipiul Targu Jiu.
Pestera Closani este una dintre cele mai cunoscute pesteri din Romania, fiind localizata in judetului Gorj, foarte aproape de Satul Closani, din Localitatea Pades si ascunde unele dintre cele mai impresionante formatiuni sculptate in peretii calcarosi de aici.
Ansamblul Sculptural Brancusi, care se afla situat in parcul din centrul orasului Targu-Jiu, reprezinta unul dintre cele mai importante ansambluri artistice ale sculpturii universale. Aceasta impresionanta opera este omagiul adus eroilor cazuti pe frontul de lupta de catre parint...
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord