Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
Adaugat: 29 Martie 2018

       Senatoarea PNL, Carmen Hărău atrage atentia asupra situatiei deplorabile a Complexului Energetic Hunedoara. Problema pleaca de la nivel inalt, deoarece complexul este coordonat de un secretar de stat acuzat de Curtea de Conturi de grave nereguli financiare chiar in legatura cu acest subiect. Aceasta a facut o analiza amanuntita a CEH in grupul de lucru PNL si cere masuri ferme pentru salvarea economica a judetului Hunedoara.

       In comunicatul biroului de presa al senatoarei este punctat foarte bine potentialul Vaii Jiului, care din pacate in loc sa fie explotat la maxim pentru inflorirea judetului si a locuitorilor sai, este ingropat de reaua vointa a celor care au detinut si detin functii de conducere in cadrul Complexului Energetic, cel mai important agent economic al judetului.

        Senatoarea PNL aduce in prim plan persoanele care se ocupa de complex. Pe langa secretarul de stat gasit cu grave neregului financiare, presedintele Consiliului de Administratie al complexului este preocupat clar de inchiderea minelor, pentru ca, coincidenta sau nu, acesta este si directorul unei firme care se ocupa de inchiderea minelor.

        “Această societate a fost, de-a lungul vremii, locul de muncă a zeci de mii de oameni, dar şi «mărul de aur» pentru diferiţi prăduitori, fie ei directori, afacerişti sau politicieni. Aceştia din urmă, dacă ar fi putut, îl furau şi pe Dumnezeu. Din cauza lor s-a ajuns ca acest producător de cărbune şi energie să ajungă în stare de faliment!”

“Acum, destinele acestui colos energetic sunt coordonate de un secretar de stat, pe care Curtea de Conturi îl acuză de grave nereguli financiare produse chiar în dauna acestei societăţi, şi de către un preşedinte de CA, care este preocupat de închiderea minelor pentru că este directorul unei societăţi ce se ocupă de închiderea minelor, societate aflată printre cei mai mari datornici la bugetul de stat. Şi atunci de la cine aşteptăm eficienţă şi moralitate? Poate de la directorii PSD lipsiţi de competenţă şi servili conducătorilor politici ce i-au susţinut în funcţii?!”

        Din pacate, problemele complexului sunt mult mai mari, deoarece Comisia Europeana investigheaza daca masurile de sprijin public acordate de autorităţile române producătorului de energie «Complexul Energetic Hunedoara» sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate. Daca sunt proceduri nerespecate, acest lucru este facut probabil din incompetenta sau chiar ticalosie, cum multe altele s-au facut tot in detrimentul omului de rand.

         Senatoare PNL aduce aminte de promisiunile unui director general pus de PSD la CEH in perioada 2013-2014, promisiuni care nu s-au concretizat nici pana in ziua de azi. Acesta sustinea ca are o oferta din Polonia in urma careia se vor face investitii de 60 milioane de euro pentru modernizarea celor patru mine de carbune din Valea Jiului - Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan. Programul trebuia finalizat in 2015. Din pacate, minele se inched una dupa alta.

          Ministerul Energiei emitea un comunicat in 2017, sustinand ca CEH este un obiectiv de prima importanta.

“Ministerul Energiei are în Societatea CEH, un obiectiv de primă importanţă, pentru realizarea căruia, trebuie identificate alte soluţii decât cele de acordare a unor noi ajutoare de stat care, din cauza situaţiilor celor anterioare, ar deveni incompatibile, soluţii care vor avea în vedere o strategie zonală şi regională, atât în ceea ce priveşte poziţia CEH în siguranţa sistemului energetic, cât şi în contextul social local”.

         Din pacate, iar nu s-au gasit niciun fel de solutii din partea guvernarii PSD. Senatoarea mentioneaza ca singurul interes al PSD este doat votul in acest judet.
“S-a văzut ce obiectiv de primă importanţă este pentru PSD societatea din Valea Jiului! Valea Jiului este pentru PSD de primă importanţă doar la vot.”

         Carmen Harau face parte din opozitie, iar Guvernul PSD nu se arata deloc interest faptic de redresarea CEH. Totusi, aceasta nu vrea sa-I lase pe pesedisti sa-si uite minciunile promise in programul de guvernare. Drept urmare a facut o serie de demersuri menite sa trezeasca la realitate majoritatea PSD interesata doar de interesele proprii.
„Nu sunt foarte multe lucrurile pe care le poţi face ca parlamentar de opoziţie, când partidul tău are doar 20% reprezentare în Parlament. Dar să-i ţii conectaţi la realitate pe cei care deţin puterea, să-i confrunţi cu propriile minciuni, doar-doar îi prinde ruşinea şi mai fac câte ceva… asta poţi să faci! Nu vreau să-i las pe pesedişti să uite de promisiunile electorale! Prin urmare, am mai făcut următoarele demersuri:
– Interpelare la Ministerul Energiei în şedinţa Senatului din data de 25 septembrie 2017 cu tema „Memorandum pentru Complexul Energetic Hunedoara şi Societate Naţională de Închideri Mine Valea Jiului”.
– Interpelare Ministerul Energiei în şedinţa Senatului din data de 19 februarie 2018 cu tema „Situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului”.
– Interpelare prim-ministru în şedinţa Senatului din data de 13 februarie 2017 cu tema „Situaţia Complexului Energetic Hunedoara”.
– Interpelare prim-ministru în şedinţa Senatului din data de 13 noiembrie 2017 cu tema „Noul Plan de reorganizare şi de redeschidere mine al Complexului Energetic Hunedoara” .
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 11 octombrie 2017 cu subiectul „Problemele sociale şi economice din Valea Jiului”.
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 24 octombrie 2017 cu subiectul „Vizita de partid şi de stat a prim-ministrului Mihai Tudose în judeţul Hunedoara”.
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 31 octombrie 2017 cu subiectul „Valea Jiului este în doliu! A doua oară în aceeaşi lună”.”


       La final, senatoare PNL marturiseste ca deja politica proasta a guvernarii s-a transformat in crima impotriva unui judet intreg.

„În cei cinci ani de când sunt în politică, am adunat o listă lungă de fapte politice împotriva intereselor Văii, greu de trecut cu vederea, făcute de cei ce au prăduit Complexul Energetic Hunedoara şi au pustiit Valea Jiului. Este însă de neiertat că, prin incompetenţă, prin minciună, prin hoţie, au fost îndoliaţi oameni: familii şi prieteni, o mină, o localitate… toată Valea Jiului! Asta nu mai este doar politică proastă. Asta este crimă!”

sursa foto: http://www.ziare.com/deva/stiri-actualitate/declaratia-politica-din-6-februarie-2018-a-senatorului-pnl-de-hunedoara-carmen-harau-momentul-adevarului-politica-rosie-pentru-munca-si-echitate-sociala-este-o-mare-bataie-de-joc-7147720


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primarul comunei Jurilovca: Avem proiecte în derulare, asfaltări de drumuri, canalizări, construirea sălii de sport
Primăria Comunei Jurilovca are în derulare numeroase proiecte de dez...
 
În alte 11 localități din județul Sălaj încep lucrările de alimentare cu apă
CJ Sălaj a semnat contractul de lucrări pentru „Extinderea sistemu...
 
Cum motivează primarul din Marghita reducerea salariilor și cea de personal din administrația locală
Reduceri de personal cu 20% în Primăria Marghita, dar și micșorare...
 
Eugen Băleanu, despre alegerile de duminică: Am un mare disconfort, dar cred că șansa îmi surâde
Candidatul Partidului Verde la Primăria orașului Moldova Nouă vorbe...
 
Președintele PNL Gorj, detalii cu privire la funcția de prefect
Negocierile pentru funcția de prefect se vor încheia curând, iar zi...
 
Președintele CJ Suceava a obținut o finanțare de 54,1 milioane de euro
Două proiecte importante pe fonduri europene au fost aprobate pentru ...
 
Primarul Dulce: Lucrarea la rețeaua de canalizare este dificilă, „dar intenția mea este de a o termina la termen”
Primarul municipiului Călărași spune că lucrarea la rețeaua de ca...
 
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe spune că în următorii 4 ani vor fi mai multe realizări decât în ultimii 10
„În următorii patru ani vor fi realizări mai multe decât au fost...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Cîmpeanu: Noua tulpină a coronavirusului nu influențează redeschiderea școlilor

» 25 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat: Ministrul Voiculescu îndeamnă la încălcarea legii

» 25 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Plante pe care ar trebui să le ai în casă dacă ai probleme cu respirația

» 25 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Vama Buzăului - ce să vizitezi în una dintre cele mai curate și frumoase stațiuni din România
BRASOV
» 25 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Moftin, proiect pentru creșterea calității serviciilor medicale în comună

» 25 Ianuarie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MURES
 
Primarul din Târgu Mureș spune când vor ajunge autobuzele electrice în municipiu

» 24 Ianuarie 2021 | Comentarii 0