Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
ACTORI TINERI ROMANI
Adaugat: 17 Mai 2017    Actualizat: 17 Mai 2017

    Tudor Chirilă s-a născut în București pe 28 mai 1974. Este fiul gazetarului sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian. A absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu la Academia de Teatru și Film (UNATC),București, secția Actorie, în anul 1996.

     În 2012, a publicat prima sa carte, “Exerciții de echilibru”, care a reunit o selectie a celor mai bune texte de pe blogul personal: www.tudorchirila.blogspot.com.

     În 2014, a devenit antrenor la Vocea României, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. De-a lungul timpului, Tudor Chirilă s-a implicat în numeroase campanii sociale. În 2005, a fost inițiatorul campaniei “Live pentru viață”, prin care s-au strâns donații pentru sinistrați.

      A sustinut campania de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer "Nu mă ignora", inițiată de Asociația Salvează Vieți. Alături de "Agenția de Vise", compania sa de management și booking artistic, a derulat foarte multe proiecte cu impact social și cultural, printre care “Chirilă în licee” - turneu de mentorship în liceele din Bucuresti, “Cruciada Culturii”, “Premiile Ioan Chirilă” etc.

     A debutat în 1994 cu un rol de figurație în “Nobody’s children”. În 1999, a jucat rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie în pelicula austriacă "Nordrand” regizată de Barbara Albert. În 2001, Tudor Chirilă a fost guest star într-un episod al seriei nemțești “Kommissar Rex”, interpretând rolul lui Dimitrij. În 2004, a filmat pentru “Milionari de weekend”, film românesc în regia lui Cătălin Saizescu, alături de Andi Vasluianu, Maria Dinulescu și Mihai Bendeac . Tudor Chirilă a jucat rolul lui Godzi, un tânăr care, forțat de circumstanțe este, complicele unui furt. Doi ani mai târziu a jucat în filmul lui Tudor Giurgiu, "Legături bolnăvicioase", alături de Maria Popistașu și Ioana Barbu. Între 2006 și 2012 a filmat mai multe scurtmetraje românești printre care “Eu sunt eu” în regia Monicăi Istrate și “Love Marketing” în regia lui Andrei Sota, după un scenariu propiu. În 2014 a avut premiera pelicula grecească regizată de Yorgos Tsemberopoulos, “The Enemy Within” (“O ehthros mou”), în care Tudor Chirilă a jucat rolul unui șef de bandă de spărgători. În același an a fost lansat scurtmetrajul"The Couch" filmat cu un an în urmă în Marea Britanie și regizat de Emre Kayiș.

      De-a lungul timpului, Tudor Chirilă a colaborat cu unii dintre cei mai valoroși regizori români de teatru, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija,Iarina Demian, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele. A debutat în anul 1995, cu “Trupa pe butoaie”, proiectul UNITER de teatru itinerant coordonat de regizorul Victor Ioan Frunză. Din anul 1996 face parte din trupa Teatrului de Comedie. În 2004 a caștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din “A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție până în acel moment.

     Tudor Chirilă este solistul și co-fondatorul formației Vama Veche. De-a lungul carierei a susținut concerte live în fața a milioane de spectactori și a urcat pe scena mai multor festivaluri importante precum Peninsula, BestFest, Cerbul de Aur, Folk You, Coke Live Festival. Vama Veche În 1996, Tudor Chirilă fondeaza formația Vama Veche împreună cu Traian Bălănescu și Liviu Manescu. Trupa debutează cu albumul “Nu am chef azi” (1998), urmat de “Vama Veche” (1999), maxi single-ul “Nu ne mai trageți pe dreapta” (2000), “Am să mă întorc bărbat” (2002), “Best of Vama Veche” (2005) și “Fericire în rate” (2006). În 2003, la Teatrul Național din București se pune în scenă “Am să mă întorc bărbat”, prima opera rock românească, din România post revoluționară. Printre cele mai cunoscute hituri ale formației se numără Nu am chef azi, Vara asta, Epilog, La radio, 18 ani, Vama Veche, Nu ne mai trageți pe dreapta, Hotel Cișmigiu, Zmeul. În 2006 membrii trupei se despart, iar Tudor Chirilă, împreună cu Eugen Caminschi (chitară) fondează o nouă formație: Vama.

      Celor doi li se alătură Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriș (bass) și Raul Kusak (clape), cel din urmă fiind înlocuit în 2009 cu Gelu Ionescu. În 2007 apare primul single - “Bed for love”, iar un an mai târziu Vama lansează primul album - “Vama” - în cadrul unui show la Arenele Romane din București în fața a 5000 de oameni. Printre single-urile de pe album se mai numără “Pe sârmă”, “Suflet normal”, “Dumnezeu nu apare la știri” și “E plin de fete/Sâmbătă seara”.

      Urmatorul album, “2012”, se lansează pe 28 mai 2012 la Sala Palatului. Printre cele mai cunoscute piese de pe album sunt “Copilul care aleargă către mare”, “Fata în boxeri și în tricoul alb”, “Post iubire”, “Cântec de găsit”. Tudor Chirilă scrie scenariul videoclipului “Copilul care aleargă catre mare”, pe care îl și regizează în 2011. În rolul regelui îl distribuie pe maestrul Victor Rebengiuc, aflat la prima apariție într-un clip muzical.

      De-a lungul timpului, Tudor Chirilă a semnat ilustrația muzicală pentru mai multe spectacole de teatru: "Trei femei înalte", de Eduard Albee în regia lui Vlad Massaci (1997) "O, tată, sărmane tată, mama te-a spânzurat în dulap iar eu sunt foarte trist", de Arthur Kopit in regia Iarinei Demian (2000) "A fost odată în Brooklyn", de Neil Simon în regia Iarinei Demian (2002) "Chirița of Bârzoieni", în regia și adaptarea Iarinei Demian, după un text de Vasile Alecsandri (2004) – Tudor Chirilă a compus muzica împreună cu Gelu Ionescu "O lume pe dos", în regia Iarinei Demian (2010) "Prizonierul din Manhattan", în regia Iarinei Demian (2012)

      În 2014, Tudor Chirilă a devenit cel de-al patrulea jurat la Vocea României, show-ul celor mai bune voci, produs și difuzat de PRO TV. Artistul a întregit echipa antrenorilor Vocea Romaniei, alăturându-li-se Loredanei, lui Marius Moga și Smiley în cel de-al patrulea sezon al competiției.“Îmi place ideea că aș putea să împărtășesc câte ceva din experiența mea unor oameni care vor să reușească în muzică. În al doilea rând, sper ca prezența mea în acest show va aduce mai mult în atenția publicului muzica pop-rock, care în momentul de față nu beneficiază de expunerea pe care o merită. Cred că în muzica rock există multă energie și libertate, și cred că Vocea și concureții din echipa mea le-ar putea aduce oamenilor aminte de asta.” [7]

      În 2009 Tudor Chirilă a inițiat un proiect de mentorship care s-a desfășurat sub forma unui turneu în 20 de licee din București sub sloganul “Descoperă ce-ți place”. În cadrul campaniei s-a întâlnit cu peste 5.000 de liceeni cărora le-a vorbit despre el, despre importanța descoperirii propriilor valori și talente din timp și despre cum le pot folosi în viitor. Proiectul a avut ca urmare un studiu realizat de psihologi si sociologi cu scopul de a arăta care sunt modelele aspiraționale ale liceenilor din București.

Cruciada Culturii

     În 2010 Tudor Chirilă a susținut “Cruciada Culturii”, o mișcare initiată de Agenția de vise care se adresează tuturor celor ce își doresc ca arta să fie ridicată, din nou, la adevărata ei valoare. Unii dintre cei mai importanți artiști internaționali de muzică clasică - Sarah Chang, Joshua Bell, Sam Haywood, Lily și Misha Maisky, Cvartetul AdLibitum au susținut recitaluri la București la care au participat peste 3.000 de melomani.

Premiile Ioan Chirila

     Premiile Ioan Chirilă au fost acordate începând cu anul 2005 celor mai buni jurnaliști de sport din România la inițiativa lui Tudor Chirilă și a Iarinei Demian, care și-au dorit ca în acest fel să țină vie memoria lui Ioan Chirilă. În cadrul proiectului, în fiecare an s-a desfășurat concursul “Talentul Anului” pentru amatori care își doreau să devină gazetari de sport. Recunoscute drept cele mai importante distincții ale jurnalismului sportiv românesc, Premiile “Ioan Chirilă” s-au acordat timp de 6 ediții, până în 2010, când proiectul a luat o pauză.

Live pentru viața

      Proiectul a fost un demers umanitar inițiat de Tudor Chirilă în 2005 cu scopul ajutorării sinistraților din zonele afectate de inundații. În cadrul unui concert-maraton care a durat aproximativ 8 ore s-au strâns peste 60 000 de euro.

“Nu mă ignora”

     În 2011, Tudor Chirilă a realizat scenariul și regia spoturilor din cadrul campaniei umanitare online “Nu mă ignora” dedicată copiilor bolnavi de cancer, demarată de Asociația "Salvează Vieți". Tudor Chirilă, alături de alte vedete românești precum Andreea Raicu, Cabral, Virgil Ianțu, Paula Herlo și Bogdan Dumitrache au ajutat la strângerea fondurilor necesare creării primului Centru de excelență în diagnosticarea și tratarea cancerului la copii, din România.

sursa foto:http://www.cabral.ro/wp-content/uploads/2013/07/Tudor-Chirila-2013.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0