Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL MEHEDINTI
Adaugat: 02 Martie 2023

        Trei proiecte importante au fost depuse de către Consiliul Județean Mehedinți pentru obținerea fondurilor europene în cadrul Programului Interreg IPA România Serbia 2021-2027. Unul dintre proiecte se referă la crearea de coridoare rutiere în Banat și Mehedinți, care să fie prietenoase cu mediul, potrivit președintelui CJ Mehedinți.

        „Unul dintre proiecte vizează asigurarea managementului comun al situațiilor de urgență în zona de frontieră, prin cooperarea organismelor și instituțiilor cu atribuții din România și Serbia, în Mehedinți urmând să se reabiliteze și să se doteze punctul de comandă al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din str. Brătianu nr. 2, din DrobetaTurnu Severin. Dacă va fi aprobat pentru finanțare, proiectul cu o valoare de 1,4 milioane de euro ar urma să fie implementat de Consiliul Județean Mehedinți și Instituția Prefectului Județul Mehedinți, în parteneriat cu Primăria Mosna din Serbia.

        Cel de-al doilea proiect depus astăzi are ca obiectiv crearea de `coridoare rutiere verzi în Banat și Mehedinți în vederea creșterii protecției mediului și reducerii poluării`. Proiectul a fost realizat de UAT Mehedinți, în parteneriat cu UAT Drobeta Turnu Severin, Întreprinderea de Drumuri Publice Serbia și Fondul pentru Afaceri Europene al Provinciei Autonome Voivodina.

        Un al treilea proiect, pentru care ne propunem să obținem finanțare în cadrul Programului Interreg IPA România Serbia 2021-2027, are ca obiectiv `Tinerii – între educația vocațională și piața muncii` și vizează creșterea capacității operaționale a instituțiilor de pregătire a forțelor de ordine din cadrul Poliției de Frontieră. Proiectul ar urma să fie implementat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră în parteneriat cu UAT Județul Mehedinți, Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Școala gimnazială `Borislav Petrov Braca`, Vrasc, din Serbia” a explicat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Te-ar putea interesa: CNPP pune la dispoziție pensionarilor, în acest an, 120.000 de bilete la tratament balnear!

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

Sursa foto: http://www.cafeneauapolitica.ro/consiliul-judetean-mehedinti-aloca-1-000-000-lei-pentru-prelungirea-perioadei-de-alimentare-cu-energie-termica-in-severin/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0