Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 11 Mai 2018    Actualizat: 11 Mai 2018

       La Boldesti –Scaeni taxele si impozitele urca cu repeziciune incepand cu 2019. Domnul primar al localitatii, Bucuroiu Constantin (PSD) a vazut ca oportuna initierea unui proiect de hotarare, prin care majorarea taxelor se face cu 10%, cu toate ca rata inflatiei pentru anul fiscal anterior a fost de doar 1,3%.

      Totusi, in cadrul sedintei de consiliu local din 25 aprilie au fost si voci care s-au opus acestei majorari, tinand cont mai ales de dificultatile in care se vor regasi multi cetateni in urma acestei decizii. Consilierii PNL – Florin Dinca, Cristian Dobrica, Constantin Isbasoiu si Stelian Tanasescu au fost cei care nu vad deloc cu ochi buni aceasta schimbare pusa pe umerii oamenilor care si asa traiesc greu. In schimb, toti ceilalti consilieri de la PSD, PMP si ALDE au votat proiectul.

      Consilierul PNL, Florin Dinca a venit cu alte propuneri pentru marirea veniturilor la bugetul local. Prima propunere a acestuia a fost crearea de facilitati pentru a atrage investitori pe teritoriul localitatii, acestia suplimentand bugetul prin platirea taxelor aferente activitatilor desfasurate.

      A doua propunere a consilierului a vizat transferul de bani de la bugetul de stat pentru finantarea unor obiective de interes local- actiuni de protectie sociala, investitii, fonduri pentru constructia si repararea drumurilor.( eficient realizate si controlate).

     Mai mult, consilierul doreste si recuperarea debitelor si veniturilor restante din anii trecuti si intocmirea unui raport anual su sumele ce au reusit sa fie recuperate, fiind de maxima importanta.

     Ultima idee a fost ca administratia locala sa faca o analiza a costurilor privatizarii serviciilor – mai exact contractul cu furnizorul de apa Jovila. Din cauza ca serviciul de apa si canal a fost concesionat pe o perioada de 7 ani acestui operator privat, costurile cu siguranta ca nu se vor diminua. Cetatenii platesc unul dintre cele mai mari tarife din judet. Florin Dinca a adus aminte si de faptul ca de acum trei ani ( cand s-a reinnoit contractul cu Jovila) el a militat pentru infiintarea serviciului de gospodarire publica locala. Administratrarea corecta a acestui serviciu ar putea imbunatati bugetul.

      Consilerul PNL a conchis in sedinta de consiliu ca executivul are datoria de a gasi alte metode pentru marirea bugetului local, nu doar marirea taxelor si impozitelor, deci atat el cat si echipa PNL nu au fost de acord cu acest proiect, votand impotriva aprobarii acestuia.

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0