Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI BUCURESTI SECTORUL 1
Adaugat: 26 Ianuarie 2019

      Violeta Alexandru, vicepreședintele PNL Sector 1 atrage atenția că Primăria, sub conducerea pesedistului Dan Tudorache, se află la cel mai scăzut nivel al investițiilor din ultimii 20 de ani, fiind incapabilă să deruleze investiții publice în anul care a trecut. Alexandru susține că nu există transparență în privința cheltuielilor și veniturilor, iar după analizarea execuției bugetare din 2018 „se ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea de a derula investiții în 2019”.

 

      „Primarul Tudorache dovedește, în fiecare zi, că mandatul său este o greșeală. O greșeală care a blocat administrația Sectorului 1 și prin care cetățenii sectorului pierd în fiecare zi calitatea serviciilor publice. Degeaba ai un buget colosal dacă nu ai nicio viziune și ești incompetent!” transmite Violeta Alexandru.

 

      Din cauza lipsei de viziune a Primăriei Sectorului 1, nevoile unităților de învățământ, ale spitalelor, dar și alte cereri din partea comunității, precum construirea unor creșe, au rămas nerezolvate, asta deși la rectificarea bugetară banii au fost triplați. Numai 18% din fondurile alocate pentru dezvoltare au fost cheltuite în 2018, și din acest procent nu s-a început nicio investiție, în condițiile în care Sectorul 1 a reprezentat un etalon al administrației și al serviciilor publice.

 

      „Sectorul nostru merită o administrație transparentă, centrată pe investiții în școli, spitale și infrastructură, capabilă să termine până la sfârșitul anului proiectele la care se angajează! Vom schimba radical lucrurile din 2020. Acum este un dezastru! Am confirmarea după analiza execuției bugetare din 2018” explică Violeta Alexandru.

 

      Spre exemplu, la nivelul Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, s-a cheltuit numai 25% din bugetul alocat, investițiile propuse nefiind realizate.

 

      Deși dispunea de un buget de 1,4 miliarde lei în 2018, edilul pesedist al Sectorului 1 a împrumutat 20 de milioane de lei pentru servicii în domeniul locuințelor și dezvoltării comunale, însă nu se observă nimic. Nu s-au accesat fonduri europene pentru diverse proiecte, nu s-a reabilitat niciun bloc din cele 180 rămase și, chiar dacă a promis, Primăria nu a finalizat cartierul de locuințe sociale Odăi, cele 769 de persoane care așteaptă să le primească fiind păcălite cu încă un an. 

 

      „Sectorul 1, sub fosta administrație liberală, era pionier în domeniul investițiilor și reabilitărilor. Așa am ajuns cel mai bogat sector. Astăzi nu văd nicio intenție ca primăria să înceapă vreun proiect important. Astăzi ne lovim doar de incompetență” a transmis vineri președintele PNL Sector 1, Victor Picu.

 

 

Sursa foto: ://evz.ro/omul-care-primeste-ordine-de-la-marian-vanghelie-vrea-sa-fie-primar-la-sectorul-1-detalii-tulburatoare-din-activitatea-candidatului-psd.html

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Pistele de biciclete prind contur în orașul Sebiș
„Am început așternerea covorului asfaltic”
 
Alte 18 autobuze electrice vor ajunge la Cluj
„Urmărim creșterea calității vieții”
 
Primăria Târgu Mureș anunță că locuitorii care plătesc impozitele integral până la sfârșitul lunii vor primi o bonificație
Reducere pentru cei care își achită integral taxele și impozitele ...
 
A început modernizarea iluminatului public în Municipiul Câmpina
Municipiul Câmpina va avea un sistem de iluminat public modern și ec...
 
Lucrările de reabilitare a Liceului de Muzică se vor finaliza la vară
Primarul Municipiului Bistrița a vorbit despre stadiul lucrărilor de...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Alertă cu privire la miere! Cea din supermarket este falsă și nu conține nici măcar sirop de zahăr

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
La noapte se schimbă ora! Un medic spune la ce riscuri suntem expuși

» 25 Martie 2023 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce să iei cu tine într-un city break

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Între 26-28 mai, la Cavnic va avea loc expoziția Mineral Expo

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Primăria Piatra Neamț vrea majorarea tarifului de taxi la 3,5 lei/km

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Primele microbuze electrice sunt în probe pe drumurile din Deva

» 24 Martie 2023 | Comentarii 0