Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
MARI VOCI ALE ROMANIEI
Adaugat: 29 Septembrie 2017    Actualizat: 29 Septembrie 2017

     Mirabela,si-a dorit sã devinã sportivã, dar pasii au cãlãuzit-o spre o carierã artisticã remarcabilã. Melodiile care i-au fost incredintate au devenit slagãre mult iubite de public. Bãietoasã din fire, a reusit  sã indeplineascã o mare dorintã a tatãlui sãu, care nãzuise cu ardoare sã fie pãrinte si de bãiat, si de fatã.

    Dumnezeu i-a hãrãzit-o pe Mirabela, care fãcea cat 100 de bãieti, pentru cã fotbalul si baschetul erau sporturile sale preferate. A adorat si gimnastica, dar a iubit si cantecul, chiar dacã au existat momente in care considera cã a canta este o deprindere prea de fetitã, iar profesoara de balet de la clubul sportiv scolar la care se antrena a trimis-o la Casa de Culturã Turturele. N-a cantat de la inceput muzicã usoarã. La scoala popularã de artã a intepretat piese folclorice din repertoriul Angelei Moldovan. La Casa de Culturã «Turturele» am cantat cu Big-bandul - radio - care cantau la serile de dans joia si sambãta. Cu Miki Ampoitan. Ce formatie! Ca sã pot canta m-am inscris la toate cercurile! Nu eram prezentatã la nici un om de televiziune sau de radio care venea la salã, panã cand m-am plictisit si mi-am luat singurã viata in maini. Pe mine nu poate spune cã m-a fãcut cineva cantareatã. George Grigoriu spunea: Asta micã, Piticuta, poate sã fie mandrã, cã pe asta nu a ajutat-o nimeni. Ba, din contrã, toatã lumea i-a pus piedici, se destãinuie artista.

     REPERTORIU. Pe cand era elevã a inceput sã cante, in vacante, in resturante. Se farda cu minã de creion si canta piese din repertoriul Ritei Pavone. De fiecare datã era punctualã. Se intorcea acasã la ora 21:00 si nimeni nu stia cã a cantat pe terasa vreunui local.

   Primul sãu nume de scenã a fost Bella Scory, de la Scortaru, numele de fatã,apoi dupa casatoria cu Dauer,Mirabela si-a pastrat numele de Mirabela Dauer chiar su dupa divortul de acesta, iar cea dintai piesã de muzicã usoarã care i-a fost incredintatã de compozitorul Ion Cristinoiu este melodia Taina noptii. A mai avut ceva incercãri cu Iuliu Merca, cu piesa Padidadam, pe cand avea 17-18 ani, apoi cu Marius Teicu, cu De cand te-am intalnit. Mirabela a colaborat si cu alti compozitori renumiti: Vasilache din 1977 mi-a incredintat toate piesele lui. Am inceput cu melodia In zori,apoi cu Marian Nistor. El mi-a dat prima piesã in 1977. Eram la Moscova, in Hotelul Budapesta, si mi-a cantat cinci piese: Noapte de mai, Frunza mea albastrã, Multumesc, iubitã mamã, Iartã-mã, Amintiri si Robotel. Si cand ne-am intors din turneu le-am inregistrat toate.

     FOTOLIUL DIN ODAIE. Tãnãr pianist si compozitor, Ionel Tudor i-a incredintat Te-astept sã vii..., cunoscutã si sub numele Fotoliul din odaie, melodie pe versuri scrise de sotia sa, Andreea Andrei. In scurt timp, cantecul a devenit un slagãr indrãgit, aflat pe buzele tuturor. Era fredonat peste tot.Dintotdeauna adorã sã ajungã in inima publicului.    

     Este scopul Mirabelei, pe care il urmeazã pentru a ajunge acolo unde isi doreste orice artist care stie sã dãruiascã: in sufletul oamenilor. Nu face compromisuri si nu interpreteazã orice piesã, ci doar melodiile care creeazã emotii. Fiecare piesã interpretatã unic de Mirabela este o realã portitã de acces cãtre cei care o ascultã si o indrãgesc.

      PE ECRAN. La Televiziune am debutat intr-o echipã de zile mari: Aurora Andronache, Sanda Balaban, Tudor Vornicu, Alexandru Bocãnet, Titus Munteanu, Ovidiu Dumitru, Mariana Soitu - elita televiziunii. Emisiunile de divertisment. Revelioanele erau numai in direct. Tudor Vornicu ne adora. Pe cei pe care ii iubea cel mai mult, pe ãia ii muncea cel mai mult. Si pe ãia ii plãtea cel mai putin. Dar era o onoare sã lucrez cu el, isi aminteste Mirabela. Si mai stie ceva: Ce fãceam noi atunci se vede astãzi la italieni.

sursa foto: http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/10-octombrie/28/mirabela-dauer.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primăria Galați a premiat 136 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie
La începutul acestei săptămâni, Primăria Galați a premiat cuplur...
 
Primăria Baia Mare a luat la rost clubul Minaur: Sunteți scumpi, dar nu vreau să fiți și proști
În cadrul unei întâlniri cu șefii instituțiilor aflate în subord...
 
Comuna Fălciu se modernizează cu bani obținuți prin Programul Anghel Saligny
În comuna Fălciu se va da startul a două proiecte majore de investi...
 
Primăria Pitești organizează o serie de evenimente culturale în perioada următoare
Piteștenii de toate vârstele se vor bucura din plin de numeroasele e...
 
Primăria Dorohoi anunță semnarea contractului de finanțare pentru construirea unei creșe în oraș
O creșă modernă și eficientă energetic, în valoare de 2,3 milioa...
 
Primăria Buzău închide parcurile pe timp de noapte, din cauza costurilor cu energia electrică
S-a decis interzicerea accesului în parcurile din municipiul Buzău, ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Dorian Popa câștigă în jur de 40.000 de euro lunar: Dacă Dumnezeu mi-a dat mie să fac mulți bani...

» 27 Septembrie 2022 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă: Veniturile bugetului general sunt mai mari cu 22% față de anul trecut

» 27 Septembrie 2022 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi pentru a avea o manichiură impecabilă mai mult timp

» 27 Septembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Târgul de Toamnă și al Recoltei Culturale va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, la Sfântu Gheorghe
COVASNA
» 27 Septembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Primăria Buzău închide parcurile pe timp de noapte, din cauza costurilor cu energia electrică

» 27 Septembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Primăria Dorohoi anunță semnarea contractului de finanțare pentru construirea unei creșe în oraș

» 26 Septembrie 2022 | Comentarii 0