Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
MARI VOCI ALE ROMANIEI
Adaugat: 29 Septembrie 2017    Actualizat: 29 Septembrie 2017

     Mirabela,si-a dorit sã devinã sportivã, dar pasii au cãlãuzit-o spre o carierã artisticã remarcabilã. Melodiile care i-au fost incredintate au devenit slagãre mult iubite de public. Bãietoasã din fire, a reusit  sã indeplineascã o mare dorintã a tatãlui sãu, care nãzuise cu ardoare sã fie pãrinte si de bãiat, si de fatã.

    Dumnezeu i-a hãrãzit-o pe Mirabela, care fãcea cat 100 de bãieti, pentru cã fotbalul si baschetul erau sporturile sale preferate. A adorat si gimnastica, dar a iubit si cantecul, chiar dacã au existat momente in care considera cã a canta este o deprindere prea de fetitã, iar profesoara de balet de la clubul sportiv scolar la care se antrena a trimis-o la Casa de Culturã Turturele. N-a cantat de la inceput muzicã usoarã. La scoala popularã de artã a intepretat piese folclorice din repertoriul Angelei Moldovan. La Casa de Culturã «Turturele» am cantat cu Big-bandul - radio - care cantau la serile de dans joia si sambãta. Cu Miki Ampoitan. Ce formatie! Ca sã pot canta m-am inscris la toate cercurile! Nu eram prezentatã la nici un om de televiziune sau de radio care venea la salã, panã cand m-am plictisit si mi-am luat singurã viata in maini. Pe mine nu poate spune cã m-a fãcut cineva cantareatã. George Grigoriu spunea: Asta micã, Piticuta, poate sã fie mandrã, cã pe asta nu a ajutat-o nimeni. Ba, din contrã, toatã lumea i-a pus piedici, se destãinuie artista.

     REPERTORIU. Pe cand era elevã a inceput sã cante, in vacante, in resturante. Se farda cu minã de creion si canta piese din repertoriul Ritei Pavone. De fiecare datã era punctualã. Se intorcea acasã la ora 21:00 si nimeni nu stia cã a cantat pe terasa vreunui local.

   Primul sãu nume de scenã a fost Bella Scory, de la Scortaru, numele de fatã,apoi dupa casatoria cu Dauer,Mirabela si-a pastrat numele de Mirabela Dauer chiar su dupa divortul de acesta, iar cea dintai piesã de muzicã usoarã care i-a fost incredintatã de compozitorul Ion Cristinoiu este melodia Taina noptii. A mai avut ceva incercãri cu Iuliu Merca, cu piesa Padidadam, pe cand avea 17-18 ani, apoi cu Marius Teicu, cu De cand te-am intalnit. Mirabela a colaborat si cu alti compozitori renumiti: Vasilache din 1977 mi-a incredintat toate piesele lui. Am inceput cu melodia In zori,apoi cu Marian Nistor. El mi-a dat prima piesã in 1977. Eram la Moscova, in Hotelul Budapesta, si mi-a cantat cinci piese: Noapte de mai, Frunza mea albastrã, Multumesc, iubitã mamã, Iartã-mã, Amintiri si Robotel. Si cand ne-am intors din turneu le-am inregistrat toate.

     FOTOLIUL DIN ODAIE. Tãnãr pianist si compozitor, Ionel Tudor i-a incredintat Te-astept sã vii..., cunoscutã si sub numele Fotoliul din odaie, melodie pe versuri scrise de sotia sa, Andreea Andrei. In scurt timp, cantecul a devenit un slagãr indrãgit, aflat pe buzele tuturor. Era fredonat peste tot.Dintotdeauna adorã sã ajungã in inima publicului.    

     Este scopul Mirabelei, pe care il urmeazã pentru a ajunge acolo unde isi doreste orice artist care stie sã dãruiascã: in sufletul oamenilor. Nu face compromisuri si nu interpreteazã orice piesã, ci doar melodiile care creeazã emotii. Fiecare piesã interpretatã unic de Mirabela este o realã portitã de acces cãtre cei care o ascultã si o indrãgesc.

      PE ECRAN. La Televiziune am debutat intr-o echipã de zile mari: Aurora Andronache, Sanda Balaban, Tudor Vornicu, Alexandru Bocãnet, Titus Munteanu, Ovidiu Dumitru, Mariana Soitu - elita televiziunii. Emisiunile de divertisment. Revelioanele erau numai in direct. Tudor Vornicu ne adora. Pe cei pe care ii iubea cel mai mult, pe ãia ii muncea cel mai mult. Si pe ãia ii plãtea cel mai putin. Dar era o onoare sã lucrez cu el, isi aminteste Mirabela. Si mai stie ceva: Ce fãceam noi atunci se vede astãzi la italieni.

sursa foto: http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/10-octombrie/28/mirabela-dauer.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primarul din Siliștea Gumești, despre deteriorarea Casei Memoriale Marin Preda: Aia e...
Casa Memorială Marin Preda se află într-o stare avansată de degrad...
 
Primăria Micești va acorda un stimulent de 1.500 de lei, la nașterea unui copil
Consiliul Local Micești a aprobat proiectul de hotărâre al PNL pent...
 
Două noi corpuri de clădire au fost inaugurate la Aeroportul Craiova
Un Terminal Plecări și un Terminal Sosiri au fost inaugurate la Crai...
 
CJ Neamț va semna un contract de finanțare pentru un proiect ce vizează reducerea infecțiilor nosocomiale la SJU Piatra-Neamț
„Vizăm creșterea capacității de gestionare și prevenire a infec...
 
Iluminatul public din municipiul Galați, în proces de modernizare
Alte 17 străzi din Galați vor avea iluminat cu LED.
 
Investiții de peste 610 milioane de euro în comuna Florești, județul Cluj
„Ajungem la peste 610 milioane de euro, bani europeni, peste 80%, in...
 
Comuna Beceni va avea, de la 1 septembrie, prima grădiniță cu program prelungit
S-au finalizat lucrările la Grădinița cu program prelungit din comu...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Metoda prin care Emilia Ghinescu a ajuns la 45 de kilograme: Pot să spun că m-am înfometat

» 05 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
ANM anunță că luna iunie va fi instabilă și cu fenomene extreme

» 05 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Adaugă zaț de cafea în șampon și bucură-te de un păr sănătos și frumos

» 05 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festivalul Bujorului de Munte va avea loc în weekend-ul 9 – 11 iunie

» 05 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Deputat PNL de Constanța: Taxa de pod trebuie anulată complet, nu doar suspendată!

» 05 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Comuna Beceni va avea, de la 1 septembrie, prima grădiniță cu program prelungit

» 03 Iunie 2023 | Comentarii 0