Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL CLUJ
Adaugat: 29 Martie 2019

       Daniel Buda, europarlamentar și președinte PNL Cluj, afirmă că românii, indiferent de locul în care se află, vor fi apărați de către europarlamentarii PNL de la tribuna Parlamentului European. Declarațiile liberalului vin în contextul în care Guvernul Austriei a adoptat o lege prin care alocațiile acordate copiilor lucrătorilor străini care nu stau lângă părinții lor în Austria, să fie ajustate în funcție de costul vieții din țara de reședință.

 

       Deputatul PNL de Cluj susține că Parlamentul de la Viena încalcă în acest fel regulamentele și directivele UE în ceea ce privește plata alocațiilor pentru copiii ai căror părinți lucrează în Austria. Daniel Buda spune că, doamna Marianne Thyssen, comisarul european pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Competențe, a atras atenția „în mod ferm și fără echivoc că lucrătorii mobili au dreptul la aceleași alocații ca și lucrătorii locali”.

 

       „Această măsură este de natură să afecteze 14.215 copii și familiile acestora, care și-au văzut alocațiile înjumătățite. (...) Această măsură implică o diminuare substanțială pentru alocațiile copiilor din Estul Europei, începând cu 1 ianuarie 2019. Legislația adoptată încalcă însă Regulamentele Uniunii Europene privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Acestea, prevăd norme comune ale plății prestațiilor familiale pentru lucrătorii încadrați în muncă, în alt stat membru. (...) Tratatul interzice orice formă de discriminare, directă sau indirectă, a lucrătorilor pe motiv de cetățenie. Muncitorii europeni trebuie să beneficieze de aceleași drepturi, iar Comisia Europeană nu poate tolera acțiuni discrimatorii, care afectează ideea de unitate, solidaritate la nivel european, acțiuni care contribuie din plin la agravarea sentimentului că în Uniunea Europeană există cetățeni de rangul I și cetățeni de rangul II” a declarat Daniel Buda. 

 

       Europarlamentarul a ținut să precizeze că este vorba despre copiii oamenilor care lucrează cu contract legal de muncă, care plătesc taxe și impozite statului austriac, copiii „care stau departe de părinții lor, pe care îi văd doar de Paști sau de Crăciun, care nu au parte de sărutul părintesc de noapte bună, care nu au parte de aceeași creștere și educare părintească atât de necesară. Este cinic cum unele guverne aleg să lovească în interesele celor mai slabi și fără apărare, respectiv în copii”. 

 

       Liberalul i-a cerut doamnei Comisar Thyssen să explice care sunt măsurile pe care Comisia Europeană le va lua în acest caz, ținând cont că multe familii au probleme financiare din cauza acestor măsuri.

 

       „Aș vrea să îi mulțumesc Parlamentului pentru ocazia de a explica această situația. E vorba de echitate, de tratament egal. M-ați auzit spunând înainte că nu există lucrători de rangul al doilea în UE. Vrem tratament egal, beneficii egale. Acești oameni contribuie la sistemul de asigurări sociale ca și lucrătorii locali. Nu trebuie să existe nici lucrători de categoria a doua și nici copii de categoria a doua. Comisia consideră că orice mecanism de ajustare al alocațiilor în acest sens, nu sunt compatibile cu acquis-ul nostru. Se încalcă principiul egalității de tratament. Știți că unele state membre au solicitat să introducă indexarea alocațiilor pentru copii. Însă, noi am refuzat să propunem o asemenea indexare pentru că, credem cu tărie că mobilitatea trebuie să se bazeze pe echitate. Am ajuns la un acord politic săptămâna trecută care se bazează pe înțelegerea reciprocă că regulile europene trebuie să protejeze drepturile cetățenilor. (...) Acum, în ce privește legislația din Austria, din partea Comisiei s-a lansat o procedură de infringement. Acum analizăm răspunsul Guvernului austriac înainte de a decide următorii pași. Pentru a le menține drepturile, dacă este necesar, cetățenii care lucrează în Austria trebuie să sesizeze tribunalele naționale. Eu cred că acțiunile Comisiei vor duce la aplicarea corectă a reglementărilor europene” a răspuns Marianne Thyssen.

 

 

Sursa foto: ://ziuadecj.realitatea.net/politica/daniel-buda-ii-cere-demisia-ministrului-agriculturii-daea-nu-intelege-cu-adevarat-nevoile-reale-ale-fermierilor-din-romania--180428.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0