Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
Adaugat: 23 Martie 2018

      Politica dezastruoasa a guvernarii PSD a fost aspru criticata de deputatul liberal George Șișcu in plen. Acesta trage un semnal de alarma ca PSD-ul nu face  nimic sa rezolve problema demografica, nesprijinind familiile pentru cresterea si educarea copiiilor. Ar trebui sustinuta natalitatea in randul clasei mijlocii si al celor cu venituri superioare, nu cresterea accentuata a prestatiilor sociale in randul familiilor nevoiase.

      „Partidul Național Liberal susține stimularea natalităţii în rândul claselor mijlocii şi cu un nivel al veniturilor superioare, prin deduceri fiscale inteligente, având în vedere toate rapoartele din ultima perioadă, care arată că ţara noastră se va confrunta cu una dintre cele mai mari scăderi a populaţiei până în 2050, de peste 15%.
Din păcate însă, părerea guvernului PSD nu este una similară, acesta susținând măsuri precum creşterea accentuată a prestaţiilor sociale pentru familiile nevoiaşe, lucru care duce la stimularea natalităţii în zonele sărace ale societăţii.”

      Deputatul PNL George Siscu a facut si o paralela intre alocatia unui copil din Romania si alti copii din Uniunea Europeana. Diferentele sunt extrem de mari.
      “Ar trebui, domnilor guvernanți, să investiți în copii, a căror alocație de stat, de 84 lei/lună, nu a mai fost actualizat din luna mai 2015, deşi indicele preţurilor de consum a crescut cu peste 7 puncte procentuale. Vorbim despre 3,6 milioane de beneficiari ale căror necesităţi sunt neglijate constant, deși cercetările demonstrează clar că, în prezent, în ţara noastră, creșterea și educarea copilului necesită cheltuieli ce depăşesc bugetul mediu al unei familii.
       Altfel stau lucrurile în alte țări ale Uniunii Europene: în țările dezvoltate din Vestul Europei, alocațiile depășesc de cele mai multe ori 100 de euro, recordul deţinându-l Luxemburg, cu peste 800 de euro, pentru cel de-al treilea copil născut. Belgia stabilește cuantumul alocației în funcție de numărul copiilor dintr-o familie. Astfel, pentru un copil se acordă o alocație de 83 de euro, pentru doi copii, 154 de euro, iar pentru trei sau mai mulți copii, alocația este de 230 de euro pe lună. Germania acordă 164 de euro pentru un copil sau doi, 170 de euro pentru trei copii și 195 de euro pentru familiile cu patru copii.
        În Danemarca, valoarea alocației se diferențiază în funcție de vârsta copilului. Astfel, până la doi ani, copiii primesc 184 de euro, între trei și șase ani, 146 euro, iar între șapte și 17 ani primesc 115 euro.
        Franța plăteşte o alocație de 124 de euro pentru doi copii, 282 de euro pentru trei copii și 441 euro pentru 4 copii.
        În Irlanda, alocația este de 166 euro pentru doi copii și 204 euro pentru trei copii și peşte.
        Și exemplele pot continua, însă, am să mă rezum la faptul că, la nivelul Uniunii Europene, media alocaţiei de stat pentru copii este de 210 euro, în timp ce, în România, alocaţia unui copil nu depăşeşte 18 euro, cifră care plasează ţara noastră în coada listei la nivel mondial.”

        Deputatul PNL si-a incheiat cuvantul din plen intreband retoric cum putem satisfice nevoile unui copil dintr-o alocatie care este mai degraba o bataie de joc, decat un ajutor. Din pacate, consecintele acestei lipse de interes catre copiii si tinerii acestei tari nu poate avea decat consecinte grave, dupa cum puncteaza si deputatul. Familiile recent formate nu mai fac copii, de teama ca nu au ce sa le ofere.

      “Stimaţi colegi, cum putem să ne închipuim că nevoile unui copil pot fi satisfăcute cu 18 euro pe lună? Cum îşi poate doamna Dăncilă închipui că ne putem încadra în aceşti bani când vine vorba de costul hrănii, al rechizitelor, al medicamentelor, al îmbrăcăminţii sau al oricăror produse sau articole necesare creşterii şi îngrijirii copiilor?
        Consecinţele sunt grave. Simţindu-se în nesiguranţă, mulţi dintre părinţii din clasa mijlocie aleg să nu mai aducă pe lume copii, neputând să le asigure acestora un trai decent. Din acest motiv, trebuia să priviți, doamnă ministru, alocaţia pentru copii nu doar ca mijloc de realizare a politicii de protecţie socială, ci şi ca unul de realizare a politicii demografice!
        În ţara noastră, însă, politicile de orice fel lipsesc cu desăvârşire, iar lipsa de sprijin financiar de orice fel a condus la o gravă scădere a populaţiei.”

 

sursa foto: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=285&leg=2016&cam=2


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primarul Alin Moldoveanu a propus reducerea impozitelor pentru agenții economici a căror activitate a fost afectată de pandemia de Covid-19
Consiliul Local Poiana Câmpina a aprobat propunerea primarului Alin M...
 
Adrian Dobre: Alte 10 autobuze noi au ajuns la Ploiești!
Primarul municipiului Ploiești a anunțat că au fost achiziționate ...
 
Primarul Adrian Dobre a verificat stadiul lucrărilor la Centrul de radioterapie din oraș: Prinde contur
Lucrările la Centrul de radioterapie din Ploiești sunt în grafic; c...
 
Primarul de la Bârgăuani a tâlhărit și a bătut două persoane
Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Bârgăuani, Cezar Vor...
 
Viceprimarul din Bistrița anunță începerea lucrărilor pentru amenajarea pistelor de cicliști
Cristian Niculae, viceprimarul municipiului Bistrița, anunță încep...
 
Planurile candidatului PMP la Primăria Poiana Mare
Dianu Virginia, managerul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare, ca...
 
Primăria Satu Mare continuă amenajarea parcărilor în cartierele din municipiu
În cartierele Soarelui și Carpați II se vor amenaja parcările; Pri...
 
Primăria Reghin va achiziționa 10 autobuze hibrid
Proiectul REGIO de mobilitate urbană din municipiul Reghin prevede, p...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Posibilitatea obligativității purtării măștii în casă și mașină, criticată dur de un cunoscut avocat: Un minunat prilej de a te transforma într-un pericol public!

» 05 August 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Ce job a avut Inna înainte să devină celebră. Artista a studiat Științe Politice

» 04 August 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Gesturi care ajută mediul și îți garantează mai mulți bani în buzunar

» 04 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Delta Moldovei - un loc deosebit de frumos, dar mai puțin cunoscut
IASI
» 04 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre a făcut o prioritate și din sistemul de învățământ din municipiu

» 04 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primarul Timișoarei ține terasele deschise și după ora 23:00

» 03 August 2020 | Comentarii 0