Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI BUCURESTI
Adaugat: 14 Februarie 2020

        Liberalul Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali, i-a cerut Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, să spună bucureștenilor când va achita subvenția pentru agentul termic. Bujduveanu a afirmat că 1,1 miliarde lei din bugetul Primăriei Generale a Bucureștiului vor merge către companiile municipale ilegale.

 

        Într-un comunicat remis Mediafax, liderul consilierilor generali ai PNL, a transmis că astăzi, 14 februarie, se aprobă bugetul Bucureștiului pe acest an, „la o lună și jumătate de la începerea anului și doar se aprobă, nu se și dezbate, pentru că așa funcționează ședințele prezidate de Primarul General: dumneaei dispune, majoritatea PSD votează, nu comentează. Cu adevărat dramatic este modul în care este constituit acest buget: în timp ce bucureștenii trăiesc fără căldură și apă caldă, Gabriela Firea continuă să toace banii publici pe lefurile clientelei PSD și pe propagandă electorală”. 

 

        Stelian Bujduveanu susține că Firea a băgat „1,1 miliarde de lei direct în conturile companiilor municipale, ilegale, înțesate cu pilele și cunoștințele” dumneaei care lucrează pe filiera Voluntari. Liberalul atrage atenția că această sumă reprezintă 10% din bugetul Capitalei și merge „înspre companiile camarilei Firea-Pandele, dar, la modul real, având în vedere că pe 2020 Primarul General a propus un buget `umflat`, cu venituri supraestimate, companiile ilegale vor primi chiar 20% din banii bucureștenilor!”.

 

        „Orice primar responsabil și-ar fi stabilit ca prioritate modernizarea rețelei RADET (TermoEnergetica) în condițiile în care bucureștenii stau în frig și se roagă să vină mai repede primăvara. Faptul că primarul general sfidează populația Capitalei, nu e o noutate. În 2019, din 70 de milioane de lei - câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare - au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În plus, anul trecut, primarul general s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei pe 20 de ani, pentru a plăti subvenția termică. Modelul pe care îl oferă Gabriela Firea poate fi rezumat astfel: circ și frig pe banii noștri!” a precizat Stelian Bujduveanu.

 

        Mai mult, liberalul a atras atenția „că Primăria Capitalei prin TermoEnergetica nu a plătit agentul termic” pentru bucureșteni de două luni, iar din acestă cauză, ELCEN, „producătorul de energie termică, a ajuns în situația în care nu va putea plăti, la rândul său, materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile angajaților”.

 

        „Concret, administrația Firea nu a virat sumele aferente lunilor decembrie 2019 (104.258.746 de lei) şi ianuarie 2020 (106.315.578 de lei). Doamna Firea, aveți de gând să-i lăsați pe bucureșteni să înghețe până se încălzește afară? Vă somez să spuneți când veți plăti banii pentru subvenție! Știm, pentru dumneavoastră nu e o problemă, că stați în Voluntari, ca bogații, după cum ați spus. Dar milioane de oameni trăiesc ca pe vremea comunismului, doctrina partidului pe care-l reprezentați. În tot acest timp, bucureștenii plătesc 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN! Unde merg restul banilor? Ați ghicit: pierderile imense de pe rețeaua avariată și camarila de partid! Bugetul Capitalei pe 2020 este un dezastru, ce v-am dezvăluit e doar vârful icebergului. Consilierii generali ai PNL vor vota împotriva acestuia, iar în 5 luni ne luăm Capitala înapoi!” se mai arată în comunicatul transmis de liderul consilierilor generali ai PNL, Stelian Bujduveanu.

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/politica/gabriela-firea-am-primit-amenintari-ca-se-va-intampla-ceva-foarte-grav-cu-reteaua-de-termoficare-in-558235.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CJ Bihor vrea să sprijine peste 30 de UAT-uri în proiectele de introducere a rețelei de gaze naturale
Vicepreședintele CJ Bihor a prezentat strategia de introducere a reț...
 
Primarul Chisăliță: Moldova Nouă, în plină dezvoltare!
Foarte multe proiecte de investiții se vor termina în acest an, în ...
 
CJ Mehedinți se va asocia cu UAT Baia de Aramă pentru realizarea unor investiții
„Am aprobat asocierea UAT Județul Mehedinți cu UAT Orașul Baia de...
 
Primăria Solovăstru a scos la licitație un proiect pentru modernizarea mai multor străzi din comună
Peste 6,5 milioane de lei vrea să investească Primăria Solovăstru ...
 
Consiliul Local Brașov a decis mărirea plafonului de venit care dă drept la transport gratuit pensionarilor
De la 1 mai, mai mulți seniori brașoveni vor putea circula gratuit c...
 
Primăria Mănești a obținut finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare
„Suntem mulțumiți că am reușit să accesăm această finanțare ...
 
14,5 kilometri de drum județean au fost inaugurați în Harghita
Drumul face legătura între Sânmartin – Cinod – Eghersec.
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție
La Satu Mare, săptămâna viitoare vor începe acțiunile de dezinsec...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este vremea bujorilor în Rezervația naturală Hagieni

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0